Kenan Sofuoğlu: Almanya yarışını kazanırsam şampiyonluğun anahtarını alırım

Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, 5 Eylül'de Almanya'nın Nürburgring pistinde koşulacak olan şampiyonanın 11. ayak yarışının sezonun en önemli yarışı

Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, 5 Eylül'de Almanya'nın Nürburgring pistinde koşulacak olan şampiyonanın 11. ayak yarışının sezonun en önemli yarışı olduğunu belirterek; "Yarışı kazanırsam şampiyonluğun anahtarını alırım" dedi.

2010 Dünya Supersport Şampiyonası'nda sezonun bitimine 3 yarış kala liderliğini koruyan Sofuoğlu, sezon tatilini memleketi Sakarya'da geçiriyor. Tatile 17 puanlık bir avantajla girdiğini söyleyen Sofuoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu ay sonunda testlere devam edeceklerini ifade etti. Son üç yarışa en iyi şekilde hazırlanıp dünya şampiyonluğunu almak istediğini kaydeden Sofuoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dünya şampiyonluğunu almak için puanlar çok yakın. 2007 yılında dünya şampiyonu olduğum döneme göre, şuanki pozisyonumda avantajım çok yüksek. 2007 yılında bu kadar zor rakiplerim yoktu. Bu yüzden şampiyona zor geçiyor. Zor şampiyonluğun tadı da başkadır. Zor bir şampiyona olacak ama mutlu sona ulaşacağımıza inanıyorum. Takım olarak çok çalışıyoruz. Herkes tatile devam ederken biz ay sonunda testlere başlayacağız."

Şampiyonanın en önemli yarışının 5 Eylül'de Almanya'nın Nürburgring pistinde koşulacağını belirten Milli motosikletçi, şampiyonluğun bu yarışta belli olacağına dikkat çekti. Sofuoğlu; "Almanya'daki yarışta geçen yıl düşmüştüm, puan alamamıştım. En sevdiğim pistlerden biri Almanya. 5 Eylül'deki yarışı kazanırsam, şampiyonluğu cebimize koymuş gibi bir şey. Bundan sonraki yarışlarda puan toplayıp dünya şampiyonluğunu alacağız. Şampiyonluk Almanya yarışında belli olacak. Şampiyonanın en önemli yarışı diyebilirim. Eğer yarışı kazanabilirsem şampiyonluğun anahtarını alırım. O yarışı birinci tamamlarsam son iki yarışa sadece puan almaya çıkacam. Aldığım puanlarda dünya şampiyonluğuna yetecektir. Almanya yarışını çok iyi bir şekilde atlatmam gerekiyor" ifadesini kullandı.

Bu yılki şampiyonanın ardından farklı bir kategoride yarışabileceğini anlatan Sofuoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Gelecek sezon farklı bir kategoride yarışabilirim. Orası belli değil, benim için önemli olan dünya şampiyonluğu. En çok istediğim kategori şuan yarıştığım kategori. Hangi kategoride yarışacağım konusunda önce Almanya yarışını yapacam daha sonra takımım ve Gençlik Spor Genel Müdürü ile görüşecem. Bunlardan sonra hangi kategoride yarışacağımıza karar vereceğiz."