Galatasaray sahasında Karpaty Lviv'i konuk ediyor

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında bugün sahasında Ukrayna'nın Karpaty Lviv'i konuk ediyor. Galatasaray ile Karpaty Lviv arasındaki zorlu karşılaşma saat 21.00'de başlayacak.

UEFA Avrupa Ligi play-off ilk maçında Galatasaray kendi sahasında Karpaty Lviv ile karşılaşıyor. Saat 21.00’de başlayacak olan zorlu mücadele Futbol Smart'dan canlı olarak yayınlanacak.

Ali Sami Yen Stadı'nda saat 21:00'de başlayacak Galatasaray – Karpaty Lviv maçını İngiliz hakem Mark Clattenburg yönetecek.

GALATASARAY CEPHESİ


UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Ukrayna'nın Karpaty takımını konuk edecek Galatasaray, Avrupa kupalarındaki 236. maçına çıkacak.

Galatasaray, bugüne kadar Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ile UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 133, adı UEFA Kupası'ndan UEFA Avrupa Ligi'ne çevrilen bu organizasyonda 69, Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nda 32 ve UEFA Süper Kupa'da da 1 kez olmak üzere, toplam 235 maç oynadı.

Avrupa kupaları tarihindeki en başarılı Türk ekibi olan ve UEFA Kupası ile UEFA Süper Kupası'nı müzesinde bulunduran Galatasaray, 235 maçta 90 galibiyet ve 85 yenilgi alırken, 60 karşılaşmada ise eşitliği bozamadı. Galatasaray 235 maçta rakip filelere toplam 331 gol bırakırken, kalesinde 334 gol gördü.

Galatasaray’da Elano Blumer, Sabri Sarıoğlu, Lorik Cana, Juan Pablo Pino ve Aydın Yılmaz'ın sakatlıkları nedeniyle Ukrayna ekibi karşısında forma giyemeyecekler.

KARPATY LVİV CEPHESİ


Uefa Avrupa Ligine 2. Ön Eleme turunda başlayan Karpaty Lviv takımı oynadığı 4 maçı da kazanmayı başardı.

Karpaty Lviv, 2.Ön Eleme turunda İzlanda'nın KR Reykjavik takımını sahasında 3-2 deplasmanda 3-0 yenerek elemiş, 3.Ön Eleme turunda ise Gürcistan'ın Zestafoni takımını hem sahasında hem deplasmanda 1-0 yenerek geçip temsilcimizin rakibi olmuştu.

TAKIMLARIN KADROLARI

GALATASARAY

Aykut
Ali Turan
Servet Çetin
Neill
Hakan Balta
Ayhan
Barış
Mustafa Sarp
Kewell
Arda Turan
Milan Baros

KARPATY LVİV

Tlumak
Fedetskiy
Milosevic
Checher
Avelar
Kozhanov
Goodwin
Khudobyak
Zenjov
Tkachuk
Batista

STAT: Ali Sami Yen Stadı
SAAT: 21:00
HAKEM: Mark Clattenburg
YAYIN: Futbol Smart

Galatasaray ile Karpaty Lviv arasındaki maçın rövanşı 26 Ağustos Perşembe günü Ukrayna'nın Lviv kentinde oynanacak ve kupada gruplara kalacak ekip belli olacak.