Galatasaray 2-2 Karpaty

Temsilcimiz Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Karpaty Lviv ile Ali Sami Yen Stadı'nda 2-2 berabere kaldı.

Lige Sivasspor yenilgisiyle başlayan Galatasaray, Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Karpaty Lviv ile Ali Sami Yen Stadı'nda karşı karşıya geldi. Lige kötü bir başlangıç yapan ve Sivasspor'a 2-1 kaybeden Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nde Karpaty ile 2-2 berabere kaldı.

Rakibi karşısında 4. dakikada Kusnetsov ve 40. dakikada Zenjov'un attığı goller ile ilk yarıyı 2-0 mağlup kapatan Galatasaray, 59. ve 85. dakikada Milan Baros'un attığı goller ile rövanş maçı öncesi umutlandı. Karşılaşmanın rövanşı 26 Ağustos Perşembe günü Ukrayna'nın Lviv kentinde oynanacak ve kupada gruplara kalacak ekip belli olacak.

Lige kötü bir başlangıç yapan ve Sivasspor'a 2-1 kaybeden Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nde Karpaty ile 2-2 berabere kalarak taraftarlarını bir kez daha hayal kırıklığına uğrattı. Temsilcimiz Galatasaray'da özellikle savunmada Ali Turan, Servet Çetin ve Hakan Balta'nın yaptığı kritik hatalar dikkat çekti. Tribünleri dolduran sarı-kırmızılı taraftarların maç 2-0 olduğu anda özellikle Hakan Balta ve kaleci Aykut Erçetin'e olan yoğun tepkisi dikkatlerden kaçmadı.

RIJKAARD'DAN ERKEN MÜDAHALE

Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, OFK Belgrad ve Sivasspor maçlarında hatalı goller yiyen Aykut Erçetin'den Karpaty maçında da vazgeçmedi ve kalesini ona teslim etti. Savunma kurgusunu Lucas Neill ve Servet Çetin üzerine kuran Hollandalı teknik adam, sol bekte Hakan Balta, sağ bekte ise eleştirilerin hedefi haline gelen Ali Turan'a forma verdi. Orta sahada Mustafa Sarp ve Ayhan Akman ikilisinden vazgeçmeyen Rijkaard, bu oyuncuların yanında Serdar Özkan ve Harry Kewell'a forma verdi. Galatasaray, hücum bölgesinde ise Arda Turan ve Mehmet Batdal ikilisi ile gol aradı. Rijkaard, tam hazır olmayan Milan Baros'u yedek bıraktı ancak maçın 2-0 olmasının ardından 35. dakikada Mehmet Batdal'ı kenara alarak Çek oyuncuyu sahaya sürdü.

GALATASARAY İSTEKLİ BAŞLADI!

Karşılaşmaya arzulu başlayan Galatasaray, maçın hemen başında bir gol bularak rakibinin direncini kırmak istedi. Tüm hatlarıyla kendi yarı sahasına kapanarak, boş alan bırakmamaya çalışan Karpaty karşısında topa daha fazla sahip olmasına rağmen organize atak geliştirmekte zorlanan sarı-kırmızılı temsilcimiz Mehmet Batdal'in fizik üstünlüğünden yararlanarak rakip kaleye yüklenmeye başladı. Dakikalar ilerledikçe oyunun kontrolünü eline geçiren, baskısını her geçen dakika daha fazla hissetirmeye başlayan Galatasaray, tüm hatlarıyla hücum varyasyonları geliştirmeye başladı ancak bu dakikalarda hızlı gelişen Karpaty atakları Aykut Erçetin'in koruduğu kalede tehlikeli pozisyonlar yarattı.

ALİ TURAN, SERVET ÇETİN, HAKAN BALTA VE 2-0!

Savunma kurgusunda ve özellikle orta alanda ciddi zaafları olan sarı-kırmızılı temsilcimiz üçüncü bölgede ise oldukça hareketli bir performans sergiledi. İlk yarının genelinde temposuz bir futbol oynayan ve bloglar arasında derin mesafe sıkıntısını bir türlü çözemeyen Galatasaray, karşılaşmanın 34. dakikasında Kuznetsov'un attığı golle adeta bir yıkım yaşadı. Ali Sami Yen'de tsunami etkisi yaratan bu golde Ali Turan ve Servet Çetin'in pozisyon hatası dikkatlerden kaçmadı. Golden sonra oyuna müdahele eden Frank Rijkaard, Mehmet Batdal'ın yerine Milan Baros'u sahaya sürdü. Alt üst olan moraller dakikalar 40'ı gösterdiğinde büyük darbe daha yedi ve bu kez Zenjov tabeladaki skoru 2-0'a taşıdı! Ali Sami Yen yıkıldı, Karpaty alkışlandı, Aykut ıslıklandı! Hakan Balta'nın şaşkınlık yaratan hatası sinir katsayısını iyiden iyiye yükseltti...

BAROS KURTARDI

Karşılaşmanın ikinci yarısına ciddi bir moral bozukluğu ile başlayan Galatasaray, adeta tanınmayacak haldeydi! Orta sahada top tutmakta zorlanan ve rakibini bir türlü baskı altına alamayan temsilcimiz Arda Turan'ın da etkisiz performansıyla taraftarlarını her geçen dakika büyük bir hayal kırıklığına sürükledi. Kendi yarı sahasına kapanan skor avantajını korumak için kalabalık bir savunma anlayışla mücadele eden Karpaty'in Galatasaray'a boş alan bırakmaması ve adam adam markelerde büyük bir üstünlük kurması dakikalar ilerledikçe sarı-kırmızılı temsilcimizi panik havasına soktu... Artık tüm riskleri alan temsilcimiz, dakikalar 59'u gösterdiğine Milan Baros ile golü buldu ve yeniden bir umut.. Baros'un golünden sonra umutlanan sarı-kırmızı taraftarlar takımlarını ateşlemek için büyük bir desteğe başladı!

Taraftarın da verdiği moralle Karpaty'i kendi yarı sahasına hapseden ve sağlı sollu ataklar geliştirerek rakibini 'maçta ilk kez' bu denli bunaltan Galatasaray, Milan Baros ve Harry Kewell ile yakaladığı pozisyonları gole çeviremedi. Dakikalar ilerledi, Galatasaray'ın vasat futbolunda bir gelişme olmadı! Taraftar 'Arda' dedi, 'Arda' sessiz kaldı! Kewell'a umut bağlandı, Avustralyalı futbolcu etkisiz kaldı... Umutlar tükendi, hayaller sürüklendi... Galatasaray yüklendi, yüklendi ama pozisyon bulan; yürekleri ağza getiren taraf Karpaty oldu... Maçın son bölümünde temsilcimiz Galatasaray'ın beraberliği yakalama çabaları 86. dakikada Milan Baros ile sonuç vermedi ve tabeladaki skor 2-2 oldu! Kalan dakikalarda temsilcimiz Galatasaray'ın galibiyeti yakalama çabaları sonuç vermedi ve karşılaşma 2-2'lik beraberlik ile sona erdi.

MAÇTAN DAKİKALAR...

Karşılaşma sona erdi.
90' Galatasaray artık son şanslarını kullanıyor. Savunmadan iLleriye atılan uzun paslarla pozisyon arıyor sarı kırmızılı takım.
90' Karşılaşmada 3 dakika uzatma oynanacak.
90' Kewell serbest vuruşu kullandı. Kafalardan seken top ceza sahasının dışına çıktı.
90' Godwin Kewell'a yaptığı hareketin ardından sarı kart gördü.
89' Ceza sahası sol çaprazından Galatasaray serbest vuruş kullanacak. Kritik bir nokta.
88' Ali Sami Yen'de inanılmaz bir heyecan var. Tribünler takımlarından üçüncü golü bekliyor.
88' Ceza sahası içinde yaşanan karambolde Servet Tlumak'ın üzerinden kafayı vurdu. Top ağlara gitti. Ancak hakem Servet'in Tlumak'a faul yaptığına işaret etti.
87' Kewell sol kanattan ceza sahasına paralel indi. İçeriye ortaladı. Çizgi üzerinde Baros topa dokundu ve topu ağlara gönderdi.
86' GOOOOOLLL!! Baros attı. Durum 2-2...
85' Arda serbest vuruşu kullandı. Barajın üzerinden geçen topu kaleci Tlumak son anda kornere çeldi.
84' Batista kendi yarı sahasında topuelle kesti. Endirek vuruş Galatasaray'ın...
83' Öte yandan Galatasaray'ın gorta alandan hücuma top taşıyacak oyuncusunun olmaması da bu dakikalarda sarı kırmızılı takımın etkili gol pozisyonları yakalayamamasına neden oluyor.
83' İkinci yarıda ise daha atak ve golü isteyen bir Galatasaray sahadaydı. Ancak sarı kırmızılı takım son vuruşlardaki eksikliğini Baros'a rağmen gidermiş değil bu dakikaya kadar.
82' Galatasaray ilk yarıda istediği oyunu sahaya yansıtamamıştı. Mehmet Batdal'ın yerine oyuna dahil olan Baros takımın hücum gücünü yükseltti.
81' Ceza sahası yayı üzerinde Arda topu kontrol etti. ARda'nın şutu savunmadan geri geldi.
80' Üç oyuncu değişikliği hakkını da kullanmış oldu sarı kırmızılı takım.
79' Galatasaray'da Serkan Kurtuluş oyuna dahil oldu. Çıkan oyuncu Hakan Balta.
78' 2'ye 1 yakalandı G.Saray savunması. Sol kanttan Zenjov pasını Batista'ya aktardı. Batista'nın vurşu dışarı çıktı.
77' Mustafa Sarp kendi çabası ile ceza sahasına girmek istedi. Kaptırdı topu. Hızlı hücuma çıkacak KArpaty takımı.
76' Serkan Kurtuluş birazdan oyuna dahil olabilir. Saha kenarında hazırlık yapıyor genç futbolcu.
75' Batista ile Servet ceza sahası önünde teke tek kaldı. Servet tecrübesini konuşturarak topu Brezilyalı futbolcudan kaptı.
74' Arda'nın sağ kanattan yaptığı ortada Servetkafayı vurdu ve top direkten geri geldi.
73' İnanılmaz! Direkten döndü. Galatasaray için şanssız an...
71' Neill kendi yarı alanında Aykut'a riskli bir pas attı. Ancak Aykut o hatayı telafi etti.
70' Karpaty'de Batista oyunda. Kuznetsov oyundan alınan futbolcu.
68' Temsilcimiz oyunu rakip yarı sahaya yıkmış durumda. İkinci golü arıyor sarı kırmızılılar.
65' Ali Turan'ın sağ kanattan ortasında Servet dokunamadı ve defans topu kornere gönderdi..
60' Sol kanattan Kewell'ın ortasında Baros ceza shasının içinde bekletmeden vurdu ve topu ağlara gönderdi.
58' GOOOLLL Milan Baros
55' Arda'nın sağ kanattan ortasını ön direkte defans karşıladı..
54' Barış Özbek(Girdi) - Serdar Özkan(Çıktı) (Galatasaray)
50' Arda sol çaprazdan aldığı topta rakiplerin sıyrıldı ve şutunu çekti ancak top üstten auta gitti..
46' Arda'nın sol kanattan kullandığı serbest vuruşta defans topu kornere gönderdi..
İlk yarı sona erdi
45' Korner kullanıldı. Kale sahasına yapılan ortayı kaleci Tlumak kontrol etti.
45' Karşılaşmada 2 dakika uzatma oynanacak.
45' Arda rakip yarı sahadan serbest vuruş kullandı. Kafalardan seken top kornere çıktı.
44' Korneri Arda kullandı. Ceza sahası içinde Ali Turan kafayı vurdu. Ancak top kalenin hemen üzerinden dışarı çıktı.
44' Sağ kanattan Arda içeriye ortaladı. Savunmaya çarpan top kornere çıktı.
43' Golün ardından tribünler Karpaty takımını alkışladı. Ali Sami Yen'de moraller oldukça düşük.
42' Sol kanattan yapılan ortaya Zenjov arka direkte Hakan Balta'nın arkasından dokundu. Durum 2-0.
42' GOOOLLL Zenjov
37' Teknik direktör Frank Rijkaard ileri uçta etkisiz gözüken genç futbolcu Mehmet Batdal'ı çıkararak Baros'u oyuna aldı ve erken değişikliğe gitti.
36' Galatasaray'da Mehmet Batdal'ın yerine Baros oyunda.
35' Karpaty takımı sol kanattan etkili geldi. Zenjov'un son çizgiye inerek yaptığı ortayı Kuznetsov tek vuruşla ağlarımıza gitti.
34' GOOLLL Kuznetsov
33' Galatasaray kanatlardan hücum etmek istiyor. Özellikle Serdar Özkan'ın bulunduğu sağ kanattan sarı kırmızlı takımın atakları gelişiyor.
32' Avelar'ın ortasında kafalardan seken top kaleci Aykut'ta kaldı.
31' Danilo Avelar sol çaprazdan serbest vuruş kullanacak. Ceza sahasının içi kalabalık.
23' Ayhan savunmasındaki Servet'e döndü. Top kısa düşünce Zenjov araya girmek istedi. Ancak Servet top zamanında müdehale ederek topu uzaklaştırdı.
22' Ayhan topa ayağını uzatmak isterken bir sakatlık geçirdi. Ancak önemli bir şeyi yok tecrübeli futbolcunun.
21' Karpaty takımı etkili geldi. Zenjov sol çaprazdan ceza sahasına girerken yerden sert vurdu. Aykut topun filelere gitmesini engelledi. Bravo Aykut...
20' Saha kenarında Baros, Frank Rijkaard tarafından ısınmaya gönderildi. Çek futbolcu sakatlığının geçmesinin ardından maç kadrosuna alındı.
19' Bu dakikaya kadar temsilcimiz Galatasaray rakip kalede yüzde yüzlük bir gol pozisyonu yakalayamadı.
18' Sağ kanatta bomboş durumdaki Ali Turan'ın önüne savunmadan uzun bir pas atıldı. Topu kontrol eden Ali Turan biraz ağır kalınca Milosevic araya girdi.
15' Ayhan ceza sahasının dışından şutunu çekti. Ancak top savunmadan geri döndü.
14' Ayhan sol kanatta topu rakibinden kurtarmak istedi. Ancak kaptırdı. Karpaty takımı hızlı hücuma çıkarken Mustafa Sarp araya girdi.
13' Yüreğimizin ağzımıza geldiği bir pozisyon geliştirdi Karpaty takımı. Derin bir nefes alıyoruz...
12' KArpaty takımı hızlı çıktı. Fedetskiy sağ kanattan pasını ceza sahasındaki Kozhanov'a attı. Kozhanov topu Neill'den kurtararak kaleci ile karşı karşıya kaldı. Vuruşunda top farklı şekilde dışarı çıktı.
11' Karpaty Lviv daha çok kontra ataklarla etkili olabilen bir takım görüntüsünde.
10' Galatasaray kendi yarı sahasında oyun kuruyor.
5' Servet kendi yarı alanından topu çıkartmak istedi. Fedetskiy'nin presi ile topu taca gönderdi.
3' İlk atak temsilcimiz Galatasaray tarafından gerçekleştirildi.
2' Ali Turan sağ kanattan ceza sahasına ortaladı. İçeride Mehmet Batdal'dan seken top Arda'nın önünde kaldı. Arda'nın pasında Kewell arka direkte kontrol edemedi ve top dışarı çıktı.
1' Galatasaray'a başarılar diliyoruz.

İLK 11'LER

GALATASARAY

Aykut,
Ali Turan,
Hakan Balta,
Neill,
Servet Çetin,
Mustafa Sarp,
Serdar Özkan,
Ayhan Akman,
Arda Turan,
Kewell,
Mehmet Batdal

KARPATY

Tlumak,
Milosevic,
Godwin,
Kozhanov,
Zenjov,
Khudobyaki,
Golodyuk,
Fedetskiy,
Checher,
Kuznetsov,
Avelar