Trabzonspor, Avrupa'da 83. Randevusuna Çıkıyor

UEFA Avrupa Ligi Play-off turu ilk maçında İngiltere'nin dünyaca ünlü takımı Liverpool ile karşılaşacak olan Trabzonspor, Avrupa'da 83

UEFA Avrupa Ligi Play-off turu ilk maçında İngiltere'nin dünyaca ünlü takımı Liverpool ile karşılaşacak olan Trabzonspor, Avrupa'da 83. randevusuna çıkıyor. Yeni adı Şampiyonlar Ligi olan eski adıyla Şampiyon Kulüpler Kupası'nda güçlü rakibi ile 34 yıl önce karşılaşarak elenen Bordo-mavililer rakibi karşısında rövanşı almanın planlarını yapıyor.
Bordo-mavililer, bugüne kadar Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ile Şampiyonlar Ligi ön elemesinde 20 maç, adı UEFA Kupası'ndan UEFA Avrupa Ligi'ne çevrilen organizasyonda 42 maç, Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nda 12 maç ve UEFA Intertoto Kupası'nda ise 8 maç oynadı. Karadeniz ekibi, bugüne dek Avrupa kupalarında yaptığı 82 maçta, 32 yenilgi, 32 galibiyet ve 18 beraberlik aldı. Bordo-mavililer, söz konusu karşılaşmalarda 115 gol atarken, kalesinde 122 gol gördü.
İNGİLİZ DEVİ LİVERPOOL İLE İKİNCİ KEZ EŞLEŞME
UEFA Avrupa Ligi Play-off turu ilk maçında deplasmanda İngiltere'nin Liverpool takımı ile karşılaşacak olan Trabzonspor, Avrupa kupalarında İngiliz devi ile 34 yıl aradan sonra tekrar karşı karşıya gelecek.
Avrupa arenasında ilk maçına 1976-77 sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupası olan şimdiki adıyla Şampiyonlar Ligi'nde İzlanda'nın Akrenas takımı karşısında çıkan Karadeniz Temsilcisi, Trabzonspor kendi sahasında oynadığı maçlarda Avrupa'nın köklü kulüplerini yenmeyi başardı. Liverpool, Inter, Barcelona, Olimpik Lyon ve Aston Villa gibi takımlar karşısında sahadan galibiyetle ayrılan Bordo-mavili takım 1976 yılında Şampiyon Kulüpler Kupası maçında eşleştiği Liverpool'u kendi evinde 1-0 mağlup ederken,
deplasmanda rakibine 3-0 mağlup olarak elenmişti. Bordo-mavililer, 34 yıl aradan sonra tekrar İngiliz devi Liverpool ile karşılaşacak olan bordo-mavililer güçlü rakibi karşısında tur şansı arayacak.
TRABZONSPOR UEFA KUPASI'NDA İNGİLİZ TAKIMI ASTON VİLLA'YI ELEDİ
Trabzonspor'un Avrupa Kupaları'ndaki en büyük başarısı UEFA Kupası'nda oldu. 1994-95 sezonunda 1. turda Romanya'nın Dinamo Bükreş, 2. turda İngiltere'nin Aston Villa takımını 1-0 ve 2-1'lık skorlarla eleyen Bordo-mavililer 3. tura yükselmeyi başarmış, ancak 3. turda İtalya'nın SS Lazio takımına elenmişti.
Trabzonspor, Avrupa kupalarında en son 2009-2010 sezonunda UEFA Kupası Ön Eleme Turu'nda Fransa'nın FC Toulouse takımına kendi evinde 3-1 mağlup olmuş, deplasmanda rakibini 1-0 mağlup etmesine rağmen elenmekten kurtulamamıştı.
SÜRPRİZ ARAYACAK
1976-77 sezonunda ilk olarak İngiliz ekibi Liverpool ile kendi sahasında karşılaşan Trabzonspor, güçlü rakibini evinde Cemil Usta'nın attığı penaltı golüyle 1-0 mağlup etmişti. Oynanan rövanş maçında ise Liverpool, bordo-mavili takımın 3-0 yenerek kupa dışında bırakmıştı. Karadeniz Temsilcisi Trabzonspor 1994-95 sezonunda ise yine İngiliz ekiplerinden Aston Villa ile eşleşmiş Trabzon'da oynanan ilk maçı bordo-mavili takım 1-0 kazanmıştı. İngiltere'de oynanan rövanş maçını ise Trabzonspor 2-1 kaybetmesine
rağmen rakibini eleme başarısı göstermişti. 34 yıl aradan sonra Liverpool ile tekrar karşılaşacak olan Trabzonspor güçlü rakibi karşısında sürpriz arayacak.