Mesut'un Transferi Almanya'yı Karıştırdı

Alman Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Werder Bremen'de oynayan Almanya Milli Takımı'nın Türk kökenli oyuncusu Mesut Özil'in, İspanya'nın Real Madrid takımına transfer olması Alman futbolseverler ve Almanya'da yaşayan Türkler arasında görüş ayrılığı yaşanmasına neden oldu

Alman Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Werder Bremen'de oynayan Almanya Milli Takımı'nın Türk kökenli oyuncusu Mesut Özil'in, İspanya'nın Real Madrid takımına transfer olması Alman futbolseverler ve Almanya'da yaşayan Türkler arasında görüş ayrılığı yaşanmasına neden oldu.
2010 Dünya Kupası'ndaki performansıyla taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanan Alman Milli Takımı'nın Türk kökenli yıldızı Mesut Özil'in, dünyaca ünlü futbol kulübü Real Madrid'e transferi Almanya'yı karıştırdı. Almanya'daki Türkler transferi olumlu karşılarken, Almanlar ise futbolcunun Almanya'da kalması gerektiğini düşünüyor. Mesut Özil'in transferini büyük bir başarı olarak nitelendiren Serhat Tuncay, "İlk kez bir Türk oyuncu, Real Madrid'e transfer oluyor. Gönlümüz isterdi ki, o da Türk Milli
Takımı'nda oynasın. Ama burada doğma büyüme olduğu için Almanya'yı seçmiş. Almanya'dan İspanya'ya sıçramak daha kolay. Memnun edici" derken, Almanya Bundesliga ile İspanya Ligi arasında çok fark olduğuna dikkat çeken Suat isimi vatandaş ise, "Orada daha hızlı futbol oynanıyor. Ayak uydurabilir mi o kadar yıldızın arasında o şüpheli biraz. İlk yılı zor geçebilir ama ikinci yılında belki uyum sağlar" şeklinde konuştu.
Mesut Özil'in Dünya Şampiyonası'nda kendini gösterdiğine değinen Enis adlı Türk vatandaşı ise, Özil'in Real Madrid transferini hak ettiğini söyledi. Berlin'de yaşayan Oktay isimli bir başka Türk vatandaşı da, gerçekleştirilen transferin Almanya'da büyüyen Türk gençlerinin büyük takımlarda futbol oynayabileceğini gösterdiğini belirtti.
Transfere olumlu bakmayan Alman halkı ise Mesut Özil'in Almanya'da kalması gerektiğini düşünüyor. Özil'in Real Madrid'de gelişemeyeceğini söyleyen Sebastian Stahl, "Hiçbir şey söyleyemeyeceğim. Eğer bu transferin kendisini daha ileri götüreceğini düşünüyorsa güzel, ama bence pek oynama şansı bulamayacak. Gelişmesi açısından iyi olacağını sanmıyorum" diye konuşurken, futbolcunun Almanya'da kalmasının kariyeri için daha iyi olacağına dikkat çeken Marvin Quenzky de, "Almanya'da kalsaydı daha iyi olurdu çünkü
sonuçta o da bir Alman. Ama Real Madrid'de daha fazla para kazanacağını sanıyorum" diye konuştu.
Mesut'un Real Madrid oyuncuları arasında kaybolacağını söyleyen Philip Lehmann adlı Alman ise, "Kendisini geliştirmesi açısından iyi bir gelişme. Ama Khedira, Kaka gibi çok iyi orta saha yıldızları arasında kaybolabilir" ifadelerini kullandı.
Real Madrid'in, Dünya Kupası'ndaki performansıyla tüm dünyanın dikkatini çeken Türk futbolcu Mesut Özil için 16 milyon euro ödeyeceği, Özil'in de 5 yıllık sözleşme çerçevesinde her yıl için 5 milyon euro alacağı belirtiliyor.