Bursaspor Konyaspor maçı bu akşam Lig tv'de

Son Şampiyon Bursaspor yeni sezona bugün Konyaspor'u evinde ağırlayarak başlıyor. Bursaspor Konyaspor Spor Toto Süper Ligi maçı bu akşam Lig Tv ekranlarında canlı yayınlanacak. Bursaspor Konyaspor maçı tüm ayrıntıları ve canlı anlatımını buradan izleyebilirsiniz.İşte Bursaspor Konyaspor maçı kadroları...

Spor Toto Süper Lig'de geçtiğimiz sezonun şampiyonu Bursaspor kendi sahasında ligin yeni takımlarından Konyaspor'u ağırlıyor.

Bursa Atatürk Stadı'nda Süleyman Abay'ın yöneteceği karşılaşma saat 21:00'da başlayacak. Abay'ın yardımcılıklarını Cemal Bingül ve Mustafa İspiroğlu yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Mesut Çarık.

KONYASPOR SÜRPRİZ PEŞİNDE

Geçtiğimiz sezon Bank Asya'dan Spor Toto Süper Lig'e katılmaya hak kazanan Ziya Doğan yönetimindeki Konyaspor uzun bir aradan sonra Süper Lig'e dönmenin sevincini yaşıyor.

Yeni sezonda yeni transferleriyle boy gösterecek olan Konyaspor son şampiyon Bursaspor'a evinde sürpriz yapmak istiyor.

Sezona Süper Kupa maçında Trabzonspor yenilgisi ile başlayan Bursaspor ise son şampiyon ünvanı ile Spor Toto Süper Lig'e iyi bir başlangıç yapmanın peşinde.

BURSASPOR'DA İKİ EKSİK

Spor Toto Süper Lig'de oynacağı ilk maçın öncesinde açıklamalarda bulunan Bursaspor teknik direktörü Ertuğrul Sağlam takımlarında tedavisi süren yeni transferlerden Federico Insua dışında ekik bulunmadığını söyledi.

Bir diğer yeni transfer Milan Stepanov'un durumuna da değinen genç teknik adam Porto kulübünden kaynaklanan bir lisans sorunu bulunduğunu ve bu sorunun en kısa zamanda çözüleceğimi söyledi.

Savunmanın ortasında görev yapan Milan Stepanov lisansının yetişmemesi gerekçesi ile maç kadrosuna dahil edilmedi.

BURSA ATATÜRK STADI YENİLENDİ

Öte yandan geçtiğimiz sezon sonundan bu yana devam eden Bursa Atatürk Stadı'ndaki yenileme çalışmalarının da sona erdiği ve stadyumun yenilenmiş hali ile futbolseverlerin karşısına çıkacağı öğrenildi.

MUHTEMEL 11'LER

BURSASPOR

İvankov
A. Tandoğan
Ömer
Stepanov
Vederson
Volkan
Ergiç
Batalla
Krita
Ozan İpek
Turgay

KONYASPOR

Gökhan
Basem
Erdinç
Kere
Ufukhan
E. Toroman
Montano
Hakan
Adnan
Erdal
Lietava

STAT: Atatürk
SAAT: 21:00
HAKEM: Süleyman Abay

İLK HAFTADA 2. KEZ

Bursaspor ile Konyapor Süper Lig tarihinde 2.kez 1.hafta maçında karşı karşıya gelecek. Daha önce 1991-92 sezonunda karşılaşan iki takım Konya'da 0-0 berabere kalmıştı. Ayrıca Bursaspor son 6 sezonda açılış maçlarında 4 beraberlik 2 galibiyet alırken hiç yenilmedi.

SÜPER KUPA'NIN UĞURSUZ GELİYOR

2006 yılından beri yapılan TFF Süper Kupa finallerinde kupayı kazanamayan takımlar genelde ilk hafta maçlarında zorlandı. Bu sezon dışındaki 4 yılda finali kaybeden takımlar ligin ilk haftasında 3 kez berabere kalırken sadece Ertuğrul Sağlam yönetimindeki Beşiktaş 2007-08 sezonu 1.haftasına galibiyetle girdi. 2006 yılının kaybedeni Galatasaray ilk hafta Ankaraspor ile 1-1, 2008 yılının kaybedeni Kayserispor ilk hafta Sivasspor ile 0-0, 2009 yılının kaybedeni Beşiktaş ise ilk hafta B.Belediyespor ile 1-1 berabere kalmıştı.

KONYASPOR DEPLASMANDA KAZANAMIYOR

Konyaspor Süper Lig tarihi boyunca Bursaspor ile deplasmanda oynadığı 9 karşılaşmada da kazanamadı. Oynanan 9 karşılaşmanın 8'ini Bursaspor kazanırken, Konyaspor sadece 1 kez sahadan beraberlikle ayrıldı. İki takım arasında toplamda oynanan 18 maçta ise Bursaspor 8 kez, Konyaspor 5 kez kazandı, 5 maç berabere bitti.

SON 6 MAÇTA 2 GOL ATILDI

Bursaspor Süper Lig’de sahasında oynadığı son 6 maçta 6 galibiyet aldı. Geçen sezonun 23.haftasında cezası nedeniyle Sakarya’da oynadığı Sivasspor maçını 3-0 kazanan Bursaspor, daha sonra evinde sırasıyla Manisaspor’u 2-0, Denizlispor’u 2-1, Antalyaspor’u 2-1, Gaziantepspor ve Kayserispor'u 2-0, Beşiktaş’ı 2-1 yendi. Bursaspor geçen sezon iç sahada topladığı 43 puanla en başarılı takım olmuştu.

Süper Lig şampiyonu Bursaspor, ligin ilk haftasında bu akşam Konyaspor'u ağırlayacak. Şampiyon Bursaspor yeni sezonu taraftarının önünde açacak.

Süper Kupa'da Trabzonspor'a 3-0 yenilen yeşil-beyazlılarda Federico Insua sakatlığı nedeniyle forma giyemeyecek.

Lisansları çıkarılan Sırp stoper Milan Stepanov ile Arjantinli forvet Leonel Nunez'in bu akşamki mücadelede forma giymesi bekleniyor.

Bir yıllık aranın ardından Süper Lig'e dönen Konyaspor, Bursaspor deplasmanında puan alarak moral bulmayı hedefliyor. Konuk takımda eksik yok.

Teknik direktör Ziya Doğan, "son şampiyon Bursaspor ile oynayacağız. Bursa'ya kesinlikle teslim olmaya gitmiyoruz. Ortada bir üç puan var ve biz de o üç puana talibiz" dedi.

Yenilenen ve kapasitesi 25 bine çıkarılan Bursa Atatürk Stadı'nda saat 21:00'da başlayacak maçı Süleyman Abay yönetecek.

Geçtiğimiz sezonunun şampiyonu Bursaspor, yarın akşam, yenilenen Atatürk Stadı'nda Konyaspor'u ağırlıyor. Yeşil Beyazlı takımda hedef; galibiyet.
Bursaspor'un Şampiyonlar Ligi maçlarını Bursa Atatürk Stadı'nda oynayabilmesi için UEFA'nın gerekli gördüğü eksiklikler tamamlandı. Yenilenen stat, yarınki Bursaspor-Konyaspor maçına ev sahipliği yapacak. Bursa Atatürk Stadı'nda Mayıs ayı sonunda başlayan çalışmalarda 7 iş makinesi, 80 kamyon ve 180 işçi 24 saat aralıksız görev yaptı. 1930 yılında 300 kişilik tribünü ile hizmete açılan Atatürk Stadı'ndaki yenileme çalışmaları yaklaşık 5 milyon TL'ye mal oldu. Konyaspor maçı ile kapılarını ilk kez taraftarlara açacak stadın kapasitesi 7 bin 200 kişi arttırılarak 25 bin 200'e ulaştı. Zemini yaklaşık 3 metre aşağıya çekilen stadın tribünlerdeki bayan taraftar tuvaletleri, çıkış kapılarının sayısı artırıldı, basın tribünü, otopark, doping odası gibi eksikleri de giderildi. Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, geçtiğimiz günlerde statta incelemelerde bulunmuştu.


BURSASPOR'UN MUHTEMEL 11'İ

Bursaspor'da, Konyaspor maçı öncesi sadece Arjantinli futbolcu İnsua'nın sakatlığı bulunuyor. Hüseyin Cimşir'in de antrenman eksikliği sebebiyle forma giymesi beklenmiyor. Yeşil Beyazlı takımda yeni transfer Nunez ile golcü futbolcu Sercan'ın da ilk 11'de yer alması beklenmiyor. Bursaspor, yarın akşamki Konyaspor maçına şu muhtemel 11'le çıkacak: İvankov, Ali Tandoğan, Ömer Erdoğan, Stepanov, Vederson, Volkan Şen, İvan Ergic, Batalla, Krita, Ozan İpek, Turgay Bahadır (Sercan)