Nba Koçu Brıan James Efes İle İlk Adım Okulları İçin Türkiye'de

Bu yıl altıncı yılını kutlayan ve bu süre zarfında 15 binin üzerinde çocuğa ücretsiz basketbol eğitimi veren "Efes İle İlk Adım Basketbol Okulları" şimdi de başarılı 54 öğrencisini Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi (NBA) koçu gözetiminde kampa sokuyor

Bu yıl altıncı yılını kutlayan ve bu süre zarfında 15 binin üzerinde çocuğa ücretsiz basketbol eğitimi veren "Efes İle İlk Adım Basketbol Okulları" şimdi de başarılı 54 öğrencisini Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi (NBA) koçu gözetiminde kampa sokuyor. NBA'de mücadele eden basketbol takımlarından Philadelphia 76ers'da yardımcı antrenör olarak görev yapan Brian James'in teorik ve pratik eğitim vereceği ve Efes Pilsen Spor Kulübü Merter Tesisleri'nde yapılacak kamp iki gün sürecek.
Kulübün Merter'deki Tesisleri'nde yapılan çalışmalar sırasında düzenlenen basın toplantısına katılan Brian James, Türkiye'de 14-15 Ağustos tarihlerindeki NBA kampında bulunmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu söyledi.
Efes Kulubü'nün büyük bir organizasyonla 15 bin çocuğa basketbol eğitimi verdiğini belirten James, "Bu bir sosyal sorumluluk projesidir. Açılan okullarla en ücra köşelerdeki öğrencilere ulaşıldı. Çocuklar bu proje ile basketbolla tanışarak ilk adımı atmış oldu. Geçen yıl buna benzer bir eğitim antrenörlere verilmişti bu yıl ise genç sporculara veriliyor. Çocuklar için burdayız. Efes ile NBA ortak bir hedefe kilitlenmiştir" dedi.
Efes Pilsen Spor Kulübü ve Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü işbirliği ile yürütülen, 31 ilde 33 merkezde çocuklara ücretsiz basketbol eğitimi veren "Efes İle İlk Adım Basketbol Okulları", bu yıl başarılı öğrencileri için "NBA Kampı" düzenliyor. 54 öğrenci 14-15 Ağustos tarihlerinde, NBA'de mücadele eden basketbol takımlarından Philadelphia 76ers'da yardımcı antrenör olarak görev yapan Brian James'ten teorik ve pratik eğitim alacak.
Kurulduğu 2004 yılından bugüne kadar geçen 6 yıllık süreçte Türkiye'nin dört bir yanında ve Kıbrıs'ta 15 binden fazla çocuğa ücretsiz basketbol eğitimi veren "Efes İle İlk Adım Basketbol Okulları" Adana, Adapazarı, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Çankırı, Çorlu Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Hakkari, Hatay, İstanbul, İzmir, Karabük, Kastamonu, Kayseri, Kırklareli, Konya, Lefkoşa, Mersin, Muğla, Samsun, Sivas, Trabzon olmak üzere 31 il 33 merkezde ücretsiz
basketbol eğitimlerine devam ediyor. Bu sene ayrıca Bosna'nın önemli basketbol kulüplerinden "Bosna ASA BH Telecom" Sarajevo Basketbol Kulübü ile protokol imzalayan "Efes İle İlk Adım Basketbol Okulları", yurtdışındaki çocukları da basketbolla buluşturuyor. Sarajevo'daki Basketbol Kulübü, "Efes İle İlk Adım Basketbol Okulları"nın ikinci yurtdışı okulu oldu. Protokol kapsamında "Efes İle İlk Adım Basketbol Okulları", Bosna Kulübü Basketbol Genç Takımı'na eğitim desteği verecek.
"Efes ile İlk Adım Basketbol Okulları", Efes Pilsen Spor Kulübü'nün 80 kişilik uzman eğitmen kadrosu ve Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün altyapı desteği ile Türkiye'de basketbol sevgisini artırmayı ve geleceğin yıldızlarını potalara kazandırmayı hedefliyor. Bu amaçla okullarda verilen eğitimlerin yanında düzenlediği kamplarla öğrencileri farklı ortamlarda buluşturan ve böylece sosyal yönden de gelişimlerine katkıda bulunan "Efes İle İlk Adım Basketbol Okulları", öğrencilerin yanı sıra antrenörlere de
çeşitli eğitim imkanları sunuyor.
BRİAN JAMES HAKKINDA
Meslek yaşantısına lise basketbol koçu olarak başlayan Brian James, o zamanlar Illinois'deki en genç hazırlık koçuydu (21). 18 yıl boyunca lisede spor öğretmenliği ve koçluğu yapmaya devam etti. NBA'deki kariyerine ise Detroit Pistons'da koç yardımcısı olarak, Doug Collins'e bağlı çalışarak başladı. Daha sonra, 1999'da Toronto Raptors'da koç yardımcılığını sürdürdü. James'in bir sonraki adımı Washington Wizards'a geçerek Michael Jordan'ın son iki sezonunda baş koç yardımcısı olarak çalışmak oldu.
Brian James, koçluk kariyerine, 2008 yılına kadar yardımcı koç olarak görev yaptığı Milwaukee Bucks'ta devam etti. Koçluğun yanında aynı zamanda Sacramento Kings ve Orlando Magic (2008-2009) için yetenek avcılığı ve Cleveland Cavaliers, Phoenix Suns, San Antonio Spurs, New Jersey Nets ve Toronto Raptors için de Orta-Batı bölgesi ileri düzey yetenek avcılığı yaptı (2009 - 2010). James, NBA Teknoloji Kurulunun bir üyesiydi ve ESPN için yorumcu olarak çalıştı.
2009'da Brian James, Milwaukee'deki Cardinal Stritch Üniversitesinde öğretim elemanı göreviyle öğretmenliğe geri döndü. Spor Yönetimi alanında hem lisans hem de lisansüstü seviyelerde ders verdi. Öğretim görevi sırasında James, basketbol konusunda da aktif kalarak NBA'in Sınır Tanımayan Basketbol (Basketball Without Borders) Programı'na katıldı ve Güney Afrika ve Çin gibi ülkelere seyahat ederek, oralarda yerli oyuncular için kamplar düzenledi. Brian James, 2009-2010 sezonunda Philadelphia 76ers
takımında yardımcı koç olarak NBA'e geri döndü.
(BB-MSB-ERS-S)