Manchester City Mario Balotelli'yi transfer etti

İngiltere Premier League takımlarından Manchester City, uzun süredir peşinde olduğu Interli Mario Balotelli'yi kadrosuna katmayı başardı.

Bu sezon yaptığı transferler ile Avrupa'da büyük yankı uyandıran Manchester City, son hamlesini de yaptı! City'in son bombası Mario Balotelli oldu. Transferin bittiğine dair gerek Ada basını gerekse İtalyan basınında bazı dedikodular vardı ancak resmi açıklama Manchester City Kulübü tarafından yapıldı.

Manchester City'in resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Balotelli ile 5 yıllık sözleşme imzalandığı belirtildi. Manchester City'in Balotelli için Inter'e ödeyeceği rakam yapılan açıklamada belirtilmezken; bu rakamın 27 milyon avro civarında olacağı Ada basınında konuşuluyor. Öte yandan Balotelli, Manchester City'e attığı imza karşılığında yıllık 4.4 milyon avro alacak.

20 yaşındaki İtalyan oyuncu kendi internet sitesine yaptığı açıklamada, "Inter'de çok güzel günler geçirdim ve büyük başarılar elde ettim. Başkan Moratti'ye ve takım arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. İtalya'dan ayrıldığım için üzgünüm, çünkü burada çok güzel anılarım var. Ancak artık kariyerimde yeni bir sayfa açtım ve tek hedefim Manchester City'in başarısına katkı sağlamak" dedi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Manchester City Teknik Direktörü Roberto Mancini ise Balotelli ile Inter'den sonra Manchester City'de de beraber çalışacak olmasından dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi. Balotelli'nin kaliteli bir oyuncu olduğunu ifade eden İtalyan teknik adam, "Balotelli ile birlikte takımımızın gücüne güç katılacak. Balotelli'yi tercih ettik çünkü o hem çok genç hem de fazlasıyla yetenekli. Onun tarzının Premier League'ye yatkın olduğunu düşünüyorum. Balotelli, oyun tarzı olarak Manchester City taraftarını heyecanlandıracaktır." şeklinde konuştu.

Bugün sağlık kontrolünden geçecek olan Mario Balotelli, Manchester City'in İngiltere Premier League'nin ilk haftasında White Hart Lane'de Tottenham ile oynanacak maçta kadroda olmayacağı açıklandı.

Mario Balotelli ile birlikte bu sezonki beşinci transferine imza atan Manchester City daha önce David Silva, Yaya Toure, Jerome Boateng ve Aleksandar Kolarov'u renklerine bağlamıştı.