Galatasaray Sezona Mağlubiyetle Başladı

Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasında Galatasaray Sivasspor deplasmanından 2-1'lik skorla mağlup ayrıldı

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard'ın oldukça sinirli olduğu gözlendi. İlk dakikalarda iyi baskı kurduklarını ifade eden Rijkaard, "İlk yarım saat çok iyiydik. İlk yarının sonlarına doğru belirli hatalarımız oldu. Durgunluğumuz başladı ve bize biraz sinyaller verdi.
Fizik olarak Sivas'ın gücü bizden daha fazlaydı. Neticesinde biz fizik gücü olarak kaybettik" dedi.
Maçta çok sinirli olduğu hatırlatılması üzerine Rijkaard, "Benim sinirli olmam maçı kazanmak istediğimdendi. Yenmek için gelmiştik, belirli şeylerden dolayı sinirlendim. Oyunun başlangıçlarında çok iyi oynadığımızdan dolayı oyun gittikçe ilerledikçe bir düşüş yaşadık bu stres oluşturdu. Kazanma hırsımız vardı bundan dolayı böyleydi" diye konuştu.
Rijkaard Sivasspor yardımcı antrenörü Hayati Soydaş arasında yaşanan gerginlik için, "Yardımcı hocanın etmiş olduğu küfür önemli değil. Benim için önemli olan maçtı" ifadelerini kullandı.
Hollandalı teknik adam hakemler hakkında ise, "Biz oyun oynamak istedik. Takım olarak pas yapmak istedik ama rakip bunu bozdu. Yediğimiz ilk golde forvet oyuncusunun bizim oyuncuya yaptığı faul var. Vermedi ve aksine karar verdi. Orada golü yedik onun için biraz gerginleşti" şeklinde görüş belirtti.
Takımın şu anda hazır olmadığını ifade eden Frank Rijkaard, "Şu anda hazır değiliz. Transferi de beklemek zorundayız. Kulüp transferle uğraşıyor konuşmak istemiyorum bu konuda. Özellikle milli takımlarda oynayan futbolcularız yorgundu. Arda'nın Servet'in, Hakan Balta'nın, Cana oynadıklarından dolayı bence bu biraz ağır geldi. Bence bu maçta bu gözüktü. Diğer futbolcular 45 dakika oynuyor. Bizim futbolcular 90 dakika oynuyor. Biraz da bizim futbolcularımızı düşünmeliler. Biraz da onları 45 dakika
oynatmalılar" dedi.
Galatasaraylı orta saha oyuncusu Ayhan Akman maça iyi başladıklarını belirterek, "Maça iyi başladık. Golü de bulduk. Ne yazık ki 43. dakikada yediğimiz gol bizi demoralize etti. O dakikaya kadar belki de hiç pozisyon vermedik. Rakibin de oyunu bizim istemediğimiz şekilde yönlendirmesi yani uzun toplarla oynaması bizi etkiledi. İyi bir performans ortaya koydu. İkinci gol iyice oyundan düşmemize neden oldu.
Deplasmanda farklı bir şey hissetmiyorum. Ama deplasmanda zorlandığımız bir gerçek. Artık bir ders almamız gerekiyor. İlk maçta Belgrad maçını düşünürsek 2 ölü toptan gol yedik. Bu akşam da bir tane böyle gol yedik ve çok kritik bir goldü" ifadelerini kullandı.
Hakem hakkında genelde konuşmadıklarını anlatan Ayhan, "Ama ilk pozisyonda ben faul olduğu kanısında değilim. Yediğimiz gol öncesindeki faulü konuşuyorum. Sonuçta öyle değerlendirdi. Bu mazeret değil. Bizim o golü yemememiz lazımdı. Basit goller yiyoruz bunu çözmemiz gerekiyor.
Milli maçlardan sonra puan kayıpları yaşamıştık geçen sene de. Havaların çok sıcak olduğu bir gerçek. 3 gün önce 3 arkadaşımız 90 dakika maç oynadı. Bugün Serdar'ın hastalığı üst üste geldi. Sonuçta mazeret değil ama takımı bir şekilde düşürüyor" şeklinde konuştu.
Sarı-kırmızılı bir diğer futbolcu Mustafa Sarp, Cana'nın performansı sorulması üzerine, "Kariyeri olan bir oyuncu zamana ihtiyacı var. 90 dakika milli takımda oynadı. Yorgun olması çok doğal. Adaptasyon denen futbolcunun bir hastalığı var. Kesinlikle zaman tanımanız gerekiyor. Avrupa'da çok önemli iki takımda lider bir oyuncuydu biraz zamana ihtiyacı var. Savaşçı biri. Çok da iyi bir insan" yanıtını verdi.
Oyuna hakim olamadıklarını söyleyen Mustafa Sarp, "Oyunun içerisinde çok hakim değiliz. Genelde dışarıdan izleyenlere sormak lazım. Çok büyük mücadele verdiğimiz için göremiyoruz. Öne geçtiğimiz maçı galip bitirmemiz gerekiyordu. Yan top konusunda daha iyi konsantre olmalıyız" dedi.
Sivasspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal maçtan galip ayrıldıkları için mutlu olduklarını ifade ederek, "Geçen sene dip yapmış bir takım vardı. Bir şeyleri özetlemek istiyorum. Herkes bu takıma transfer gerekir diyordu. Ama içerideki oyuncuların kalitesi belliydi. Her zaman söylüyordum en iyi transferler bizim iç transferimizdi. Özellikle başladığımız 1 buçuk aylık dönemde iyi çalıştığımızı söylemiştim. İyi bir takımız, iyi bir takım olma yolunda gidiyoruz. Bazı şeyleri abartmamak gerekiyor ama bugün
özellikle ikinci devre hem iyi olup hem de bol pozisyona girerek kazanmasını bildik. Bu ligin daha başlangıcı. Galatasaray'ı yenmekle her şey bitmiyor. Tabi büyük bir moral iyi bir başlangıç. Sadece bunu avantaja çevireceğiz, çevirmeye çalışacağız. Oyuncularımı kutluyorum. Özellikle ikinci devredeki taktik anlayışla inanılmaz derecedeydi. Birbirine yardımlaşma daha çok dakikalar ilerledikçe takım ruhunu ortaya koyma benim için önemliydi. Bunu da gördük ve kazandık. Bütün oyuncularımı kutluyorum" dedi.
Reijkaard ile Sivasspor yardımcı antrenörü arasındaki gerginlik hakkında ise Mesut Bakkal şu şekilde konuştu:
"Ben hayati hocam ile yardımcımı Ceyhun'a gönderdim. Ceyhun'a söyleyin orayı biraz sakinleşsin diye. Çokta mevzu yapmak istemiyorum. Reijkaard geldi Hayati hocanın üzerine ama Allah'tan Hayati hoca tepki vermedi. Ama tabi mağlubiyetin verdiği sinirsel bir tepkiydi. Hakame gelince fazla abartacak bir şey olmadığını düşünüyorum. Bu yaz sıcağında her iki takımı da kutlamak istiyorum bu kadar tempolu bir maç oynadıkları için. Özellikle oyuncularımın hepsini yürekten kutluyorum."
Ceyhun'un performansı ile ilgili Bakkal, "Ceyhun zaten iyi oyuncu, kendine yakışanı yapıyor. Kendisini de tebrik ediyorum ve de seyrediyorum" diye konuştu
Sivassporlu oyuncu Ceyhun Eriş gerginliğin normal olduğunu ifade ederek, "Ligin ilk maçları gergin olabilir ama çok büyüdüğünü sanmıyorum. Her takım galibiyetle lige başlamak ister. İçeride oynamanın avantajını kullandık. İlk yarı Galatasaray daha iyi göründü. Ama ikinci yarı toparlandık. Galatasaray da oyundan düştü. Gol de bulduktan sonra daha farklı olabilirdi netice. Bizim için iyi bir başlangıç. Önümüzdeki 3 maça bakacağız. Bunları da kazanmalıyız ki Galatasaray galibiyetinin bir anlamı olsun.
Çok anlayışlı herkes çok ilgi alaka gösteriyor. Güzel bir futbol şehri Sivas. Seyirciyi de tebrik ve teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Her futbolcunun kariyerinde inişli çıkışlı zamanların olduğunun altını çizen Ceyhun, "Her futbolcunun inişli çıkışlı grafikleri olur. Bu normaldir. Birçok takımda oynadım birçok kişi eleştiriyor ama hiç de gocunmuyorum bu durumdan. Oynadığım süre içerisinde iyi futbol sergilediğimi düşünüyorum. Amacım oynadığım sürece en iyisini yapabilmek. Futboldan başka yapabileceğim bir işim yok" şeklinde konuştu.
Sivasspor kaptanı Mehmet Yıldız iyi mücadele ettiklerinin altını çizerek, "Maçın içinde her türlü pozisyonlar olabiliyor. Lehimize aleyhimize kararlar oluyor. Vücudumun her yeri çizik dolu. Belki yanılmış da olabilir ama bana göre doğru bir karar verdi o pozisyonda hakem. Bu mücadeleyi her maça yansıtırsak, 2 sene önceki Sivasspor kaldığı yerden devam edecektir" dedi.
(TB-BÇ-BÇ-S)