Türk Antrenör Gözüm, Sudan Güreş Milli Takımı'na İlk Madalyasını Kazandırdı

Sudan Güreş Milli Takımı'nın Türk antrenörü Salih Gözüm, Katar'ın başkenti Doha'da yapılan Arap Güreş Şampiyonası'nda Sudan Güreş Milli Takımı'na uluslararası alanda ilk madalyasını kazandırdı.

Sudan'da Birleşmiş Milletler Barış Gücü'nde görev yapan Türk polis memuru Salih Gözüm, Sudan Güreş Milli Takımı'nın başına getirilmesi ile ciddi ilerlemeler kaydetti. Sudan Güreş Milli Takımı'nda 45 gün gibi kısa bir sürede yoğun bir çalışma temposuyla sporcuları eğiten Türk antrenör Gözüm, bu ay Katar'ın başkenti Doha'da yapılan Büyükler Arap Güreş Şampiyonası'nda Sudan Güreş Milli Takımı'na uluslararası alanda ilk madalyasını 66 kilo serbest stilde Bronz madalyası ile kazandırmış oldu.
Antrenör Salih Gözüm yaptığı açıklamada, "Alınan bu madalya ile Sudan halkı olimpik güreşe olan ilgisini artıracak ve ilgili kurumlar olimpik güreşin geliştirilmesine katkıda bulunacaktır. Bu tür başarıların ülke tanıtımına ne kadar yararlı olduğunu açısından da son derece önem arz ediyor" dedi.
Bu başarının ardından Başbakanlık Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile Türk Güreş Federasyonu bu başarının devam ettirilmesi için Sudan Güreş Milli Takımı'na antrenör ve ekipman desteği sağlayacağı açıklandı.