Samsunspor'da Basına Yeni Kurallar

Bank Asya 1. Lig'de mücadele eden Samsunspor'da basın mensuplarına yönelik yeni kurallar getirildi.

Nuri Asan Tesisleri'nde Teknik Direktör Hüseyin Kalpar, Basın Sözcüsü Haluk Tan, Futbol Şube Sorumlusu Suat Çakır, basın mensuplarıyla karşılıklı taleplerin ele alındığı toplantı gerçekleştirildi. Basın mensuplarının ilk 15-20 dakika saha içinden görüntü alınması, haftada iki kez teknik direktör Kalpar'dan açıklama alınması, daha sonra basın mensuplarının saha dışına çıkması, futbolcularla yapılacak röportajlarda kendisinin futbolcunun söyleyeceği kelimelerden bilgisi olması gibi konularda talepte
bulundu.
Sahasında rahat çalışması için basın mensubu istemediğini belirten Kalpar, "Belirlenen bir program dahilinde görüntü ve röportaj yapılmasını kararlaştıralım ve ona riayet edelim. Daha sonra uygun bir noktadan saha dışından çekim yapılabilir. Sahada yönetici olabilir, bana işverene de bir şey diyemem. Basınla biz birbirimizi tamamlıyoruz. İkimizin de birbirimize ihtiyacı var" dedi.
Futbol Şube Sorumlusu Suat Çakır, bir aile olunduğu, daha iyi hizmet için herkesin gerekli fedakarlığı göstermesi gerektiğini kaydetti. Basın Sözcüsü Haluk Tan, kulübün daha sağlıklı işlemesi için bir dizi kuralların ortak nokta bulunarak uygulamaya konulacağını ifade etti.