Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman: Alex bizimle kalacak

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman: "Alex % 99.9 bizimle kalacak. Young Boys maçında oyundan aldım, çünkü orta sahamızın daha dirençli olması gerekiyordu. Ben aptal mıyım, işime yarayacak, faydalı olacak oyuncuyu oynatmayayım!"

Fenerbahçe'nin Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Fenerbahçe'nin yeni bir felsefeye ve profesyonel yapıya kavuşması konusunda kararlı olduğunu her fırsatta vurguladı. Hatta aidiyet duygusundan bahsedilirken, "Hepimiz, dünyanın en büyük kulüplerinden birinde olduğumuzu, Fenerbahçe'nin başka bir yer olduğunu iyice anlamalıyız" yorumunu yaptı. Aslında göreve gelme nedeni de buydu. Samandıra'daki tatlı hayatı bitirip, 100 yıllık kulübün geleneklerine, ideallerine, taraftar beklentilerine ve çağın gerektirdiği yapıya uygun takım kurmakfutbol oynatmak. Bu iş söylemekle olmuyor. Bunları yapacak birim oyuncular. Ve Alex krizi; "Alex'in internet sitesindeki açıklamalarını okuyup, yanına gittim. Haklı olduğunu söyledim. Ama rakibin peşinden koşmayacaksan, önce topa sahip olacaksın diye konuştum. Bir cevap vermedi" dedi Aykut Kocaman.

SAVUNMAYA YARDIM EDECEK


Biraz alınganlık yapmış, oyuncusuna da aradan hafif bir kroşe çıkarmış. Devam ediyor genç hoca: "Alex ile hiçbir sorunum yok. Yüzde 99.9 bizimle birlikte devam edecek. Young Boys maçında oyundan aldım, çünkü orta sahamızın daha dirençli olması gerekiyordu. Ben aptal mıyım, işime yarayacak, faydalı olacak oyuncuyu oynatmayayım. Nasıl ki Alex'ten savunmaya yardım etmesini bekliyorsak, Christian, Emre veya Selçuk'un da ofansif olarak daha gayretli olmalarını isteyeceğiz. Kompakt bir takım yaratmaya çalışıyoruz."