Türk Atletlerden Tarihi Başarı

Nevin Yanıt, Alemitu Bekele, Elvan Abeylegesse ve Aslı Çakır, Avrupa Şampiyonası'ndaki performansları nedeniyle Avrupa Takımı'na seçildiler

Nevin Yanıt, Alemitu Bekele, Elvan Abeylegesse ve Aslı Çakır, Avrupa Şampiyonası'ndaki performansları nedeniyle Avrupa Takımı'na seçildiler. Atletler, 4-5 Eylül 2010 günleri Hırvatistan'ın Split kentinde düzenlenecek olan Kıtalararası Kupa'da "Team Europe" formasını giyecekler.
Önceki yıllarda "Dünya Kupası" adıyla düzenlenen ve Türkiye'den sadece 2002 yılında Süreyya Ayhan'ın katılma onuruna eriştiği organizasyonda bu kez dört Türk atleti birden piste çıkacak. Split'te Nevin Yanıt 100 metre engellide, Alemitu Bekele 3 bin metrede, Elvan Abeylegesse 5 bin metrede ve Aslı Çakır bin 500 metrede Avrupa'yı temsil edecekler.
Türk atletlerin yer aldığı Avrupa Takımı, Kıtalararası Kupa'da Afrika, Amerika (Kuzey ve Güney Amerika ile Karayipler) ve Asya-Okyanusya Karması'na karşı mücadele edecek. Yarışmalarda her branşta her takımdan ikişer atlet yarışacak.
Dört yılda bir düzenlenen Kıtalararası Kupa'da atletler, branşlarındaki sıralamalarına göre takımlarına puan kazandırıyorlar. Şampiyon takım, bayan ve erkeklerin toplam puanına göre belirleniyor. Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF), branşını kazanan her atlete 30 bin dolar olmak üzere, tüm yarışmacılara nakit ödül dağıtıyor.