Yıldız Yaratan Tenıs Turnuvası Amerıcan Express - Istanbul Challenger Başladı

Dünyanın en önemli tenis otoritelerden "Association of Tennis Professionals ATP Tour"un erkek sporcular arasında düzenlediği, "Türkiye'nin Wimbledon"ı olarak kabul edilen American Express Istanbul Challenger turnuvası başladı

Dünyanın en önemli tenis otoritelerden "Association of Tennis Professionals ATP Tour"un erkek sporcular arasında düzenlediği, "Türkiye'nin Wimbledon"ı olarak kabul edilen American Express Istanbul Challenger turnuvası başladı.
83 sporcunun "Tek" ve "Çift Erkekler" kategorilerinde, dünya sıralamasında puan yükseltmek ve 100 bin dolarlık ödülü kazanmak için mücadele edeceği turnuva, Tenis Eskrim Dağcılık Spor Kulübü'nde (TED) gerçekleştiriliyor.
TURNUVANIN YILDIZ İSİMLERİ
Geçen yıl çiftler finaline çıkan ve TED Open fikstüründe "bye" olan ilk Türk tenisçi Marsel İlhan ile tenis tarihinin en uzun maçını oynayan Fransız Nicholas Mahut da turnuvaya katılıyor. Marsel İlhan bu yıl teklerde şampiyonluğu hedefliyor.
Türkiye'nin en eski uluslararası etkinliklerden biri olan prestijli turnuvanın sonunda, dünya çapında sporcular, eleme turu, ana-tablo ve çiftler dahil olmak üzere; 8 günde, 3 set üzerinden 74 karşılaşma gerçekleştirecek. Garanti, teniste iddialı amatör sporcuları da Istanbul Challenger'a dahil etmek için, geçen yıl düzenlediği OPEN Kategorisi'ni yine tekrar edecek. American Express Card sahibi 24 kişinin katılımıyla düzenlenecek OPEN Kategorisi, 12-15 Ağustos tarihlerinde yapılacak. Finalistler, Istanbul
Challenger finalistleriyle karşılaşmanın yanı sıra, dünyaca ünlü US OPEN'ı izleme şansını da elde edecek.
Mövenpick Otel'de düzenlenen basın toplantısında konuşan TED Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Emin Tınaz ise "Bu yıl 62. kez gerçekleştirilen ülkenin en köklü spor organizasyonuna bir kez daha AMEX'in desteğiyle ev sahipliği yapmanın, mutluluğunu yaşıyoruz. Roland Garros turnuvasının ana sponsorunun reklamında söylediği gibi 'bu çorak toprağı sulamayı onurla sürdürüyoruz'. Türkiye'de tenise en büyük yatırımı yapmaya, gençleri yetiştirmeye devam edeceğiz" dedi.
Bugün korta çıkacak Türk tenisçi Marsel İlhan ise American Express-İstanbul Challenger Tenis Turnuvası'nın önemli bir organizasyon olduğunu vurgulayarak, ''Türkiye'de korta çıkmak benim için büyük mutluluk. Bu turnuvada da iyi sonuçlar almak istiyorum'' derken, Garanti Bankası adına basın toplantısında yer alan Hare Doğu ise amaçlarının bireysel sporlardaki sporculara katkıda bulunmak olduğunu dile getirdi.