Trabzonspor Başkanı Sadri Şener iddialı konuştu

Bursaspor'u yenerek Süper Kupa'yı müzesine götüren Trabzonspor'da Başkan Sadri Şener, Avrupa Ligi'nde karşılaşacakları Liverpool'dan korkmadıklarını söyledi.

34 yıl önce İngiliz rakiplerini devirdiklerini hatırlatan Şener, "Liverpool, tur için umutsuz. Herhalde onlar daha güçsüz bir takımı tercih ederdi." dedi.

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Süper Kupa'yı kazanarak lig öncesi moral kazandıklarını belirtirken Liverpool'a da gözdağı verdi. Radyospor'a konuşan Sadri Şener, Liverpool'la eşleşmeleri ve takımın durumundan Jaja'nın transferine kadar birçok konuda çarpıcı açıklamalar yaptı.

Sezona kupayla başlamalarını değerlendirerek sözlerine başlayan Sadri Şener, "Önceki sezonu kupayla kapamıştık ve bu, kupayı almamız bizim için önemliydi. Bunlara karşın Trabzonspor'un bunları yapması doğal. Yeni kupalar kazanarak, müzemizi biraz daha genişletmemiz gerekiyor." dedi.

Kadroyu korumalarının önemli olduğunu kaydeden Sadri Şener, sözlerine şöyle devam etti: "Teofilo, Süper Kupa finalinde attığı üç golle beni mutlu etti. Çocuğun da psikolojik durumu iyice bozulmuştu. Bir ara gitmeyi bile düşünüyordu. Bu golleri atması sürpriz değildi. Bu tür golleri atıyordu. Onun adına sevindim. Şimdi forvette Umut ve Jaja da var. Forvette alternatifler çoğaldı. Farklı bir Trabzonspor izlettireceğiz."

UEFA Avrupa Ligi play-off'unda karşılaşacakları İngiliz devi Liverpool'u da değerlendiren Sadri Şener, "34 yıl önce dünyayı sallayan Liverpool'u kendi sahamızda yenip deplasmanda yenilmiştik. Ancak şu anda onların eski dönemi yok. Şu sıralar bazı sıkıntılar yaşıyorlarmış. Torres sakat, kulüp borç içerisinde ve Çinlilere satılma aşamasındaymış. Onlar da bizimle eşleşmekten umutsuz. Liverpool daha güçsüz bir takımı tercih ederdi. Liverpool'u elersek büyüklüğümüzü bir kez daha gösteririz."

Jaja'nın transferine de değinen Sadri Şener, "Bu transferi gizlilik içerisinde yürütmeye çalıştık. Çünkü isim duyulduğunda futbolcunun parası otomatikman artıyor. Biz de çalışmaları basından gizleyerek yürüttük. Metalist Kharkiv'e alınan yeni bir golcünün üzerine Jaja da ayrılmak istemiş. Zaten kulüp başkanı da Türkiye'yi çok seviyormuş. Bodrum'a gelip gidiyormuş ve transfer görüşmeleri sırasında bizi "selamün aleyküm" diyerek karşıladı. Lucescu da bu futbolcuyu Shakhtar Donetsk'e almak istemiş; ancak biz yaptığımız görüşmelerle bu futbolcuyu aldık." ifadeleriyle sözlerini bitirdi.

REFERANS CARLOS

Trabzonspor'un yeni transferi Jackson Avelino Coelho (Jaja), kendisini Bordo-Mavili renklere bağlayan 4 yıllık sözleşmeyi imzaladı. Törende konuşan Jaja, "Bugün bir hayalimi gerçekleştirmiş oldum. Çünkü Türkiye gibi önemli bir ligde de futbol oynama şansını elde edeceğim. Trabzonspor için elimden gelenin en iyisini yapacağım.'' dedi. Bordo-Mavili kulüpten teklif aldıktan sonra takımla ilgili aldığı bütün bilgilerin olumlu olduğunu ifade eden Jaja, "Benim için çok cazip bir teklifti. Uzun zaman düşünmedim. İnternet üzerindeki kaynaklardan ve Roberto Carlos ile daha önce G.Saray'da oynayan Lincoln'ün yakın arkadaşlarıyla görüşüp bilgi aldım. Bu doğrultuda bilgi oluştu." diye konuştu.