Serkan Kırıntılı Bilmecesi

Ankaragücü Genel Menajeri Ender Yurtgüven, menajeri tarafından sözleşmesini tek taraflı feshettiği açıklanan Serkan Kırıntılı'nın bu hakkı kazanılması için daha önlerinde 2 gün olduğunu söyledi

Ankaragücü Genel Menajeri Ender Yurtgüven, menajeri tarafından sözleşmesini tek taraflı feshettiği açıklanan Serkan Kırıntılı'nın bu hakkı kazanılması için daha önlerinde 2 gün olduğunu söyledi. Yurtgüven, Serkan Kırıntılı'nın açıklandığı gibi sözleşmesini resmen feshetmesi durumunda ise hukuki sürecin başlayacağını bildirdi.
Ankaragücü'nde her hafta yapılması planlanan basın toplantılarının ilki Ankaragücü Basın Sözcüsü Avni Kavlak ve Ankaragücü Genel Menajeri Ender Yurtgüven'in katılımıyla yapıldı. Avni Kavlak, 100. yılda alacakları başarılarla camianın yüzünü güldürmek istediklerini söyledi. Kadrolarındaki 8 yabancı oyuncunun da milli takımlarda forma giydiğini hatırlatan Kavlak, önümüzdeki günlerde 1 veya 2 tane daha milli oyuncuyu kadrolarına katmak istediklerini söyledi. Kavlak, ligin ilk haftasında Trabzonspor ile
oynayacakları maçı cezaları nedeniyle seyircisiz oynayacak olmanın üzüntüsünü yaşadıklarını ifade etti. Kavlak, son dönemde tribünlerde bir bölünmenin göze çarptığını ifade ederek, Ankaragücü taraftarlarının başarılı sonuçlar için elele vermesi gerektiğini söyledi. Kavlak, sakatlıkları bulunan Theo, Muhammet, Senecky, Umut ve Doğan'ın Trabzonspor karşısında forma giyemeyeceğini belirtti.
Avni Kavlak, 24 Ağustos tarihinde tüzükteki bir maddede değişiklik yapabilmek için genel kurul kararı aldıklarını açıkladı. Yapılacak genel kurulla, son genel kurulda üyeliğe alınamayan MKE üyelerine yol açılacağını ifade etti. Kavlak, çoğunluğun sağlanamaması durumuunda genel kurulun 2 Eylül tarihinde yapılacağını kaydetti.
Kombine konusunda da çalışmaların devam ettiğinin altını çizen Kavlak, "İlk 2 maçımız seyircisiz. 5. haftada seyirciyle buluşacağız. Bu yüzden aceleye getirmedik. Çalışmalarımız sürüyor. Kısa bir süre açıklamayı yapacağız" dedi.

SERKAN KIRINTILI KONUSU
Avni Kavlak, Serkan Kırıntılı ile ilgili haberleri hayretle karşıladıklarını söyledi. Kavlak, kendilerine gelen teblige göre fesih hakkının dolacağı zamanın 12 Ağustos gecesi olduğunu belirtti.
Konuyla ilgili detaylı açıklamalarda bulunan Ankaragücü Genel Menajeri Ender Yurtgüven, Serkan'ın kampın 2. gününde disiplin kurallarına uymadığı için kadro dışı bırakıldığını hatırlattı. Yurtgüven, Serkan'ın bugüne kadar olan süreçte Beştepe Tesisleri'nde antrenman yaptığını ifade etti. Yurtgüven, çıkan haberlerle ilgil olarak, "Tek taraflı fesih yaptığına dair haberler çıktı. Elimize bir belge gelmedi. Geleceğini de sanmıyorum. Strateji ya da yanıltma politikası var. 30 günlük süre 12 Ağustos'ta
bitiyor. Noter kanalıyla bize gelen tebligat ve Futbol Federasyonu'ndan gelen tebligat bize 13 Temmuz'da ulaştı. Federasyon istese faksla da tebligat yapabilirdi ama yapmadı. Büyük bir miktarlı ihtarnameyi faksla çekmeyip doğrusunu yaptılar ve mektupla gönderdiler. 9 Temmuz'da yazı yazılmış olabilir ama bize yazı 13 Temmuz'da ulaştı. Fesih hakı tebligattan sonra 30 gün geçerli olur. Federasyonun 28. maddesinin 4. fıkrasında bu açıkça belli oluyor" dedi. Yurtgüven, kendilerinin 12 Ağustos günü Serkan
Kırıntılı'ya ödeme yapmak için program yaptıklarını da kaydetti. Yurtgüven, Serkan Kırıntılı'nın 30 gün dolmadan fesih yapması durumunda ise hukuki sürecin başlayacağını söyledi. Yurtgüven, Serkan Kırıntılı'nın fesih yaptıysa, federasyon kurallarına göre başka bir kulüple sözleşme hakkı olduğunu ancak, kesin kararın hukuk tarafından verileceğini ifade etti. Ender Yurtgüven, kaybeden tarafın tazminat ödemeye mahkum olacağını da sözlerine ekledi.
Öte yandan Ankaragücü Kulübü'nün bugün antrenmana çıkmadığı gerekçesiyle Serkan Kırıntılı hakkında noter tespiti yaptırdığı öğrenildi.