Nba Takımları İlk Kez Avrupa'da Düzenlenen Sezon Turnuvalarına Katılıyor

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi (NBA) Başkanı David Stern, NBA takımlarının ilk kez Avrupa'da sezon turnuvalarına katılarak basketbol tarihinde yeni bir sayfa açacağını bildirdi

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi (NBA) Başkanı David Stern, NBA takımlarının ilk kez Avrupa'da sezon turnuvalarına katılarak basketbol tarihinde yeni bir sayfa açacağını bildirdi. New Jersey Nets ve Toronto Raptors takımları, 2011 Londra NBA lig maçları çerçevesinde, Londra O2'de karşı karşıya gelecekler.
David Stern konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Avrupa'da ilk kez bu maçlara katılmamız, gerek NBA, gerek Avrupa basketbolunun gelişmesi açısından önemli bir kilometre taşıdır" dedi. Stern, sözlerine şöyle devam etti; "Bu iki genç ve dinamik takımı Londra'ya getirerek 2012 Olimpiyatlarından önce İngiltere'de sezon turnuvaları düzenleme konusundaki taahhüdümüzü yerine getiriyoruz. Bu gelişme, yıllar boyunca kalabalık izleyici grupları huzurunda gerçekleştirmiş olduğumuz dostluk maçlarının doğal
bir sonucudur."
Atlantik Grubu rakip takımları NBA rövanş maçlarının başlayacağı tarihte karşılaşacak. Toronto Raptors takımı ise ilk kez İngiltere'ye geliyor, Jersey Nets takımı ise EA SPORTSTM tarafından sunulan NBA Europe Live programı çerçevesinde Londra'da düzenlenen Miami Heat turnuvasına 2008 yılında katılmıştı. Londra 2011 NBA maçlarının biletleri 1 Eylül tarihinden itibaren satışa çıkarılacak. Biletler www.theo2.co.uk adresinden satın alınabilecek.
Nets takımında, EA SPORTS Derrick Favors tarafından sunumu yapılan NBA Draft maçında oynayan NBA All-Star 2010 oyuncusu Devin Haris ve NBA All-Rookie First Team 2009 takımı orta alan oyuncusu Brook Lopez de yer alıyor. Rus iş adamı Mikhail Prokhorov tarafından satın alınan takım, 2005-2006 yılında NBA yılın koçu seçilen San Antonio Spurs koç yardımcısı Avery Johnson'u ana koç olarak göreve getirdi.
Raptors takımında dört Avrupalı oyuncu yer alıyor: 2006 yılında ilk kez NBA Draft maçlarında oynayan İtalyan Andrea Bargnani ve Marco Belinelli, savunma oyuncusu Ispanyol Jose Calderon ve Litvanyalı Linas Kleize. 2002-2003 sezonunda Raptors takımının yardımcı koçu olan Kanadalı Jay Triano, Toronto takımının ana koçu olarak görev yapacak.
2007-2010 yılları arasında düzenlenen ve tüm biletleri satılan NBA Europe Live oyunlarının başarısının ardından, bu yıl düzenlenen Los Angeles Lakers ve Minnesota Timberwolves maçının biletleri de rekor sayılabilecek bir hızla tükeniyor. NBA takımının Londra'da maçlara katılması, basketbol sporunun yüksek oranda popülerlik kazanmasını sağlıyor.
Kuzey Amerika'nın dışında düzenlenen maçlara katılan ilk takımlar 1990-91 sezonunda NBA Japonya oyunlarında iki maça katılan Phoenix Suns ve Utah Jazz takımları oldu. NBA, 1990 yılından bugüne kadar, Japonya ve Meksika'da düzenlenen 13 sezon maçına katıldı.
NBA, 20 yıldan beri, takımlarının Avrupa'da düzenlenen turnuvalara katılmasını sağlayan bir geleneğe sahip. New York Knicks, Lakers ve Timberwolves takımları, EA SPORTSTM tarafından sunulan NBA Europe Live programı çerçevesinde, Barselona, Londra, Milano ve Paris'te, 2010 Ekim ayında düzenlenecek maçlara katılıyor. 24 NBA takımı, 1988 yılından beri, Londra 2011 NBA maçları da dahil olmak üzere, toplam 18 Avrupa kentinde 56 maça katıldı.
NBA Europe Live 2010'un yanı sıra, 2007 yılından beri AEG tarafından düzenlenen 02 karşılaşmalarına, 8 NBA takımı katılıyor: Boston Celtics'e karşı Minnesota Timberwolves (2007); Miami Heat'e karşı New Jersey Nets (2008); Chicago Bulls'a karşı Utah Jazz (2009) ve Los Angeles Lakers'a karşı Minnesota Timberwolves (Ekim 2010)
NBA 2011 Londra maçları, 2010 Ekim ayında üç farklı kıtada düzenlenen 7 sezon öncesi maçla birlikte 2010-2011 NBA sezonunda gerçekleşecek bir dizi uluslararası karşılaşmaların son aşaması olacak.
NBA, EA SPORTSTM tarafından sunulan NBA Europe Live programı çerçevesinde Avrupa'da düzenlenen dört gösteri maçının yanı sıra, Çin ve Meksika'da da gösteri maçlarına katılacak.
HP tarafından düzenlenen NBA Meksika 2010 oyunlarında, San Antonio Spurs takımı, Los Angeles Clippers takımıyla karşı karşıya gelecek. NBA China Games Çin Turnuvası'nda ise, New Jersey Nets takımı, Houston Rockets takımıyla 13 Ekim'de Pekin'de ve 16 Ekim'de Guangzhou'da mücadele edecek.
(BB-ERS-ERS-S)