Jaja, Trabzonspor'un 79. Yabancı Oyuncusu Oldu

Trabzonspor'un, Ukrayna'nın FC Metalist Kharkiv takımından transfer ettiği Brezilyalı oyuncu Jackson Avelino Coelho (Jaja), Bordo-mavili kulübün 79

Trabzonspor'un, Ukrayna'nın FC Metalist Kharkiv takımından transfer ettiği Brezilyalı oyuncu Jackson Avelino Coelho (Jaja), Bordo-mavili kulübün 79. yabancı oyuncusu oldu. Jaja Trabzonspor'a gelen 10. Brezilyalı oyuncu.
Trabzonspor'da bugüne kadar 5 kıta, 35 ülkeden 78 yabancı oyuncu görev yaptı. Bordo-mavili ekip, bugüne kadar gerçekleştirdiği yabancı oyuncu transferlerinin çoğunu 10 oyuncu ile Brezilya'dan yaptı. Bu ülkeyi 6'şar oyuncu ile Gürcistan ve Yugoslavya takip etti. Bordo-mavili takım, 5'er Belçikalı ve Ukraynalı, 3'er Makedon, Nijerya, Hırvat, Ganalı ve Polonyalı, 2'şer Alman, Kamerunlu, Gineli, Çek, Sırp ve Bulgar ve birer tane de Rumen, Danimarkalı, Azeri, İngiliz, Norveçli, Perulu, Arjantinli, Senegalli,
Arnavut, Avustralyalı, Fransız, Güney Koreli, Burundili, Belaruslu, Hollandalı, Mısırlı, Nabimyalı, İsveçli ve Kolombiyalı futbolcu transfer etti.
JAJA 10. BREZİLYALI
Karadeniz temsilcisi, tarihinde en fazla oyuncu transferini Güney Amerika Ülkesi olan Brezilya'dan gerçekleştirdi. Oliveria Da Costa, Eduardo, Jarro, Da Silva, Aurellio, Jefferson, Eller, Marcelinho, Alanzinho ve Jaja gibi oyuncuları transfer etti. Bordo-mavili takımda başkan Sadri Şener ise görevde bulunduğu süre boyunca 21 yabancı oyuncu transfer etti.
Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, Bordo-mavili kulüpte görev yaptığı ilk dönemde Victor, Yuri, Cizyo, Gusiev, Kotehorov, Beradze, Şota ve Arçil gibi yabancı oyuncular transfer etti.
Sadri Şener, ikinci başkanlık döneminde ise 12 yabancı oyuncu transfer etti. Şener döneminde Gustavo Colman, Hrvoje Cale, Rigobert Song, Tony Sylva, Promise Isaac, Faty Papy, Alanzinho, Tjikuzu, Gabriç, Teofilo Gutierrez, Glowacki ve Jaja transfer edildi.
Bordo-mavili kulübün, ayrıca sözleşme imzaladığı ancak kadrosuna katmadığı KAS Eupen takımından Christian Brüls ile sözleşmesi bulunuyor.