İstanbul Cup Teniz Turnuvası

Bu yıl altıncısı düzenlenen İstanbul Cup, inanılmaz bir finalle son buldu

Bu yıl altıncısı düzenlenen İstanbul Cup, inanılmaz bir finalle son buldu. Sezonun en uzun WTA finaline sahne olan maçta 3 saat 10 dakikalık mücadeleyi kazanan isim, geriden gelen Anastasia Pavlyuchenkova oldu. Rus tenisçi, vatandaşı Vesnina'yı 5-7, 7-5, 6-4 ile devirdi.
Sony Ericsson WTA Tour İstanbul Cup'ta iki Rus tenisçi arasında oynanan final maçı, WTA tarihinin süre bakımından en uzun finallerinden biri olarak kayıtlara geçti. 3 saat 10 dakika süren müthiş finalde rakibine karşı 7-5, 4-0'lık üstünlüğünü koruyamayan Elena Vesnina, doğum gününde ilk WTA tekler şampiyonluğunu kazanma şansını kaçırdı.
İstanbul Cup'ın 3 numaralı seribaşı Anastasia Pavlyuchenkova, 5-2 öne geçtiği ilk setin sekizinci oyununda bir set puanı ıskaladı. Vesnina, etkili vuruşlarla üstünlüğü ele geçirdiği bu bölümde dokuz oyun üst üste kazanıp skoru 7-5, 4-0'a getirdi. Ancak bu dakikadan sonra Palyuchenkova'nın geri dönüşü başladı. İki servis kırma farkını ortadan kaldıran 3 numaralı seribaşı, 5-4, 30/30'da galibiyete iki puan yaklaşan Vesnina'ya bu fırsatı tanımadı. Bir sonraki oyunda servis kıran Pavlyuchenkova, 7-5'lik
setle durumu eşitledi.
Son sette 3-1 öne geçen Vesnina, yine avantajı elinden kaçırdı ve Pavlyuchenkova'nın paralele gönderdiği etkili vuruşlara karşılık veremedi.
Kritik dokuzuncu oyunda Vesnina'nın kaçırdığı backhand ve Pavlyuchenkova'nın çizgiye düşen vuruşu ile servis kırılırken, bir sonraki oyunu puan kaybetmeden kazanan Anastasia Pavlyuchenkova adını şampiyonluğa yazdırdı.
Geçen yıl 41 dakika süren İstanbul Cup finalinin ardından bu yılki şampiyonluk maçının 3 saat 10 dakika ile sezonun en uzun finali olması da ilginç bir istatistik oluşturdu.
Finalin ardından şampiyon Anastasia Pavlyuchenkova'ya kupasını GSGM Genel Müdürü Yunus Akgül ve Tenis Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi olan PTT Genel Müdürü Osman Tural birlikte verdi. İkinci Vesnina ise kupasını TTF Başkanı Ayda Uluç'un elinden aldı.
Birincilik ödülü olarak 37 bin dolar kazanan Pavlyuchenkova, altı yıllık turnuva tarihinde şampiyon olan üçüncü Rus raket oldu.