Bernd Schuster sistemi değişikliğe gitmeyecek

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nde 1-1 berabere kaldığı Çek Victoria Plzen'e ilk yarıda 5 net pozisyon veren Beşiktaş'ta, Bernd Schuster'in oynattığı sistem tartışılıyor. Alman çalıştırıcı ise Beşiktaş'ta ofansif oyun anlayışından vazgeçmeyeceklerini belirterek, "Bu sistemde bir gol yersek daha fazlasını atarız." şeklinde konuştu.

Beşiktaş'ın 1-1'lik Victoria Plzen maçında sergilediği futbol, Siyah-Beyazlı camiayı pek memnun etmezken kaleci Hakan Arıkan'ın deplasmanda en az beş net gol pozisyonunu önlemesi sistem tartışmalarını peşi sıra getirdi. Alman Teknik Direktör Bernd Schuster, kamp döneminden itibaren sistemi daha fazla pas yapmak üzerine kurup takımın oyun anlayışını da ofansif olarak belirlemişti. Siyah-Beyazlıların bu sezon çok fazla gol atacağının sinyalini veren deneyimle çalıştırıcı, defans blokunu da öne çıkartarak topu rakip sahada tutmayı planlamıştı. Tek ön liberolu 4-1-4-1 oyun kurgusunu takıma ezberletmeye çalışan tecrübeli teknik adam, gol için de risk alacaklarını açıkça belirtmişti.

Beşiktaş ilk ciddi sınavını geçtiğimiz perşembe akşamı UEFA Avrupa Ligi'nde Plzen'e karşı verdi. Schuster'in öğrencileri özellikle ilk yarıda rakibine bariz gol pozisyonları verirken Hakan Arıkan yaptığı yerinde müdahalelerle kalesinde devleşmişti. Maçın ikinci yarısında yüzde 54'e yüzde 46 topu daha fazla kullanan Kartal ise Çek ekibine sadece bir gol atabilmişti. Bu oyun anlayışıyla Siyah-Beyazlı ekibin hızlı forvetler karşısında zorlanacağını ve rakibe çok fazla gol şansı tanıyacağını belirten otoriteler, Beşiktaş'ta sistemin değişmesi gerektiğini belirttiler. Ancak Schuster ise bu eleştirilere şimdilik kulaklarını kapatmış durumda. Kamp döneminde birkaç farklı sistemde oynadıklarını vurgulayan Alman hoca, aynı şekilde oynamaya devam edeceklerini kaydetti. Ofansif futbol anlayışından vazgeçmeyeceklerini kaydeden Alman teknik adam, "Bizim oyun sistemimiz Plzen'e karşı oynadığımız şekilde olacak. Eksiklerimiz olabilir. Ancak topu kullanan ve ileri taşıyan bir takım olacağız. Farklı sistemler denesek de oynayacağımız futbol hücuma dönük olacak. Bir gol yesek de daha fazlasını atmaya çalışacağız." şeklinde konuştu. Victoria Plzen karşısında oyuncularının sisteme sadık kalmasını isteyen Schuster, hazırlık maçlarında sürekli kanat değiştiren Portekizli Quaresma'ya da sınırlama getirdi. Plzen maçında neredeyse hiç kanat değiştirmeyen yıldız oyuncu sol açıkta etkili olmaya çalıştı.
Zaman