Karşıyaka Gurbetçi Oyuncu Baykal'ı Aldı

Bank Asya 1. Lig'de şampiyonluk için transfer çalışmalarına devam eden Karşıyaka, gurbetçi orta saha oyuncusu Baykal Kulaksızoğlu ile anlaştı.

İsviçre'de Grasshopers, Thun, Basel, Young Boys'un kadrolarında yer alan, Almanya'da Christoph Daum'un çalıştırdığı dönemde FC Köln'ünde formasını giyen Baykal, İsviçre Ümit Milli Takımı'nda 21 kez yer aldı.
Bucaspor'un Gerede kampında Bülent Uygun'un gözüne giremediği iddia edilen Kulaksızoğlu, Çiğli Selçuk Yaşar Tesisleri'nde Karşıyaka ile 2 yıllık sözleşme imzaladı. Karşıyaka'ya geldiği için çok mutlu olduğunu ifade eden Kulaksızoğlu; "Karşıyaka'ya geldiğim için çok mutluyum. Karşıyaka Spor Kulübü'nde çok sıcak bir ortam ile karşılaştım. Karşıyaka ilçesini çok sevdim. Ailem ve eşimi de İzmir'e getireceğim. Birçok takıma gittim ama bu kadar sıcak ortamı Karşıyaka'da gördüm" şeklinde konuştu.
Baykal Kulaksızoğlu'nu kendi renklerine bağlamaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Çalışkan ise; "Baykal'ı buraya getirmeyi başaran kulüp yöneticisi arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. Baykal'ı Süper Lig takımları da istemişti. Ancak Baykal sıcak bir ortamı tercih etti. Para ile anlaşma olmayacağını gördük. Karşıyaka'yı seçmesinin önemli bir sebebi, Karşıyaka ilçesini beğenmesidir. Biz yöneticiler daha iyi transferler yapmak için çalışıyoruz. Şampiyonlar Lig'i
elemelerinde oynamış ve Avrupa Kupaları'nda forma giymiş bir oyuncuyu almak, kulübümüze büyük katkı sağlayacaktır. Karşıyaka'ya böyle bir oyuncu kazandırmaktan ötürü mutluluk duyuyoruz" dedi.

KARŞIYAKA VOLEYBOLU FEDA EDİYOR
Yapılan anlaşmanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çalışkan, Karşıyaka'nın voleybol takımı ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kulüp bütçesinin voleybol takımının giderlerini karşılamaya yetmediğini belirten Çalışkan; "Bu ülkede voleybol oynamayı engelleyici birçok kural var. Biz müessese takımı değiliz. Biz teşvik görmesi gereken bir takımken, mağdur bir takım haline geliyoruz. Voleybolda iyi tek takımız. İstanbul takımları yarı müessese takımlar. Biz öyle değiliz. Önümüzdeki
günlerde bu konuyu tartışacağız. Karşıyaka dışarıda Türkiye'yi temsil edeceği zamanlar teşvik edilmelidir. Kendi bütçemizle yapılmasını haklı bulmuyoruz" dedi.

"HERKES SUSSUN ŞAMPİYON OLACAĞIZ"
Pınar Karşıyakalı Furkan'a teklifler geldiğinin iddia edilmesi üzerine tepkisini dile getiren Karşıyaka Kulüp Başkanı Hüseyin Çalışkan, tekliflerin olabileceğini ancak değerlendirmelerinin söz konusu olmadığını söyledi. Çıkan bu tür haberlerin kulübü yıpratmak amaçlı olduğunu dile getiren Çalışkan; "Kim ne derse desin. Biz bu sene şampiyon olacağız" dedi. Karşıyakalı olmakla Karşıyakalı görünmek arasında çok fark olduğunu söyleyen Başkan Çalışkan; "Karşıyaka Spor Kulübü olarak, Lebron James'i alamayız.
Ama elimizden geldiği kadar iyi transferler yapmaya çalışıyoz. Biz kulüp olarak oyuncuyu yetiştiririz ve değeri geldiğinde satarız. Real Madrid'te, Barcelona'da oyuncu alıp satıyor. Ama Furkan konusunda görüşme yokken sırf birileri teklif almış gibi görünüp böyle olması üzücü bir durum. Bu konuyu çıkaranların bilet, forma ve kombine alarak takıma yardım etmesini isteriz. Bu konuda kötü niyet vardır" şeklinde konuştu.