Eskişehirspor, Porto'dan Pele'yi Transfer Etti

Eskişehirspor, Portekiz'in Porto takımından 'Pele' lakaplı Vitor Hugo Gomes Passos'u transfer etti.

Pele, Eskişehirspor Tesisleri önünde taraftarlar tarafından coşkuyla karşılandı. Passos'un imza töreninde konuşan Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal, dünyadaki önemli yıldız oyuncuları transfer edeceklerini daha önce söylediklerini hatırlatarak, "Pele, herkesin bildiği Pele. İnter, Porto daha İspanya. 22 yaşında orta saha ön libero mevkisinde hem ofansif, hem defansif anlamda görev yapacak. Mevcut Eskişehirspor takımı kadrosuna çok ciddi katkı sağlayacağına inandığımız futbolcuyu 3 yıllığına
Eskişehirsporlu yaptık. İnşallah, hedefleri yakalamamızda katkı sağlayacağına inanıyorum. Camiamıza hayırlı olmasını diliyorum. Bu transfer, önemli bir transferdi" dedi.
Ünal, Pele'nin bugün Bolu Gerede'de kampa yapan takıma katılacağını açıklayarak, "Satışında yüzde 30 payı Porto Kulübü'ne vereceğiz. Eskişehirspor'un tapulu malı. Ancak orada bir şart var. 5.5 milyon euronun altında bir paraya satmama kararındayız. Zaten oyuncunun piyasası belli. Daha önce iki transfer gerçekleştirdi. Biri 8.5 milyon euro, en son yaptığı transferle 6 milyon euroya İnter'den Porto'ya gitti. Şuanda da bizim tapulu malı oldu. Biz, bonservisini 420 bin euroya aldık" dedi.
Ünal, daha sonra Kırmızı-siyahlı renklere bağladıkları Pele ile birlikte gazetecilere poz verdi.