Balkan Badminton Şampiyonası Bafra'da Başladı

Türkiye Badminton Federasyonu'nun organize ettiği U15 Balkan Badminton Şampiyonası Bafra'da başladı.

9-11 Temmuz 2010 tarihleri arasında Bafra Kapalı Şehir Salonu'nda gerçekleştirilen 15 Yaş Altı Badminton Balkan Şampiyonası'nda; Türkiye A-B, Yunanistan, Bulgaristan, Makedonya ve Sırbistan'dan 45 sporcu mücadele ediyor. 10 Temmuz 2010 Takım ve ferdi maçların ve 11 Temmuz 2010 Pazar günü ise yarı final ve final müsabakasının yapılacağı bildirildi.
Bafra ilçe Kaymakamı Ayhan Boyacı, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Balkan Badminton Birliği Başkanı ve Dünya Badminton Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Puzant Kasapyan, Türkiye Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik'in yanı sıra bazı kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ve sporcuların katıldığı açılış programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
Türkiye Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik konuşmasında, şampiyona için Bafra'ya gelen tüm misafir takımlara başarılar dileyerek, şampiyonanın düzenlenmesinde emeği olan kamu kurum ve kuruluş yöneticilerine teşekkür etti.
Türkiye Badminton Federasyonu başkanı Murat Özmekik, şampiyonanın genç sporcuların gelişimine katkı sağlayacağını belirterek, "Sporcularımız tecrübe kazanacak" dedi.
Balkan Badminton Birliği Başkanı ve Dünya Badminton Birliği yönetim kurulu üyesi Prof. Dr. Puzant Kasapyan, şampiyonanın başlaması nedeniyle Bafra Şehir Salonu'nda gerçekleşen Balkan Şampiyonası'na katılan ülkelerin takımlarına teşekkür etti. Kasapyan, "Katılımınız sayesinde Badminton gelişecek ve güçlenecektir" diye konuştu.
Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı ise, "Bafra'nın Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti gibi gezilecek yerleri var. Misafirlere oraları gezdirin" ifadelerini kullandı. Boyacı, aynı şeyleri sporculara yönelik İngilizce'de söyledi.
15 Yaş Altı Balkan Şampiyonası'nda ilk gün takım müsabakaları neticesi şöyle:
Türkiye B - Bulgaristan: 1-4
Bulgaristan - Yunanistan: 5-0
Makedonya - Sırbistan; 0-5
Türkiye A - Yunanistan: 5-0