Dünya Şampiyonu Gökhan Saki Kars'ta

Kickboks Şampiyonası'nda "Altın Kemer" kazanan Gökhan Saki memleketi Kars'ta coşkuyla karşılandı

Kickboks Şampiyonası'nda "Altın Kemer" kazanan Gökhan Saki memleketi Kars'ta coşkuyla karşılandı. Gökhan Saki'yi havaalanında Belediye Başkan Yardımcısı Cihangir Umurberk ve çok sayıda vatandaş karşıladı. Havaalanından il merkezine hareket eden Saki'yi yolda karşılayan hemşehrileri Şaki'nin önünde kurbanlar kesti.
Gökhan Saki önce otele ardından Belediye Başkanlığı'na geçti. Saki'yi başkan Bozkuş, belediye binası önünde karşıladı. Saki başkan Bozkuş ile birlikte makam odasına geçti. Dünyaca ünlü K-1 sporcusu Gökhan Saki, sırasıyla Vali Ahmet Kara, Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Gürsel Polat'ı makamlarında ziyaret etti.
Karslı şampiyon Gökhan Saki, 10 yıl sonra Kars'ta olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Saki, "10 yıldır Kars'a gelmemiştim. Burada olmaktan son derece mutluyum. Ailem burada akrabalarım burada. Bende şuan baba ocağındayım. İnşallah burada bir organizasyon yaparak, hemşehrilerimin karşısında dövüşmek isterim" dedi.
Belediye Nevzat Bozkuş Gökhan Saki'nin aldığı başarılardan dolayı kutladı. Başkan Bozkuş, "Şehrimizin yetiştirdiği güzide sporculardan birisi olan Gökhan Saki ilimizde. Kendisini burada görmek çok güzel. İnşallah bir turnuva düzenleriz ve Şaki burada Karslıların karşısında bir karşılaşma ile çıkar. Bu kars'ın tanınması, adının duyulması bakımından çok önemli" diye konuştu.
Dünya Profesyonel Kick-boks Organizasyonu (WFCA)'de üç kez şampiyon olan Gökhan Saki bu sporda uluslararası arenanın en tanınmış Türk sporcusu olarak dikkat çekiyor. 10 yaşından bu yana "ASİ" lakabıyla ringlerde fırtına gibi esen Saki, müsabakalarına Türkiye adına katılıyor.
Gökhan Saki 8 Ekim 1983, Kars, doğumlu, Türk ve Hollanda vatandaşı Profesyonel Kick Boks sporcusu. Hollanda'da Golden Glory Gym takımında mücadele eden Şaki 2 kez Hollanda ve Avrupa Muay Thai şampiyonu, 2008'de düzenlenen K-1 Dünya GP 2008 Hawaii Şampiyonudur. Şaki 1993'de 10 yaşında Muay Thai sporuna başladı. 2008'de Tokyo'da düzenlenen Dünya K-1 Grand Prix şampiyonunda yarı finale kadar yükseldi. Yarı finalde rakibi Hollandalı Remy Bonjasky'e nakavtla elendi. Tamamıyla Hollanda'da yetişen ve kendini
kick boks'da geliştiren Saki Türkiye adına müsabakalara çıkıyor. Lakabı 'İsyanc'ı olan Saki, Kars'ta 3 gün kalacak.