2. Uluslar Arası Muhsin Yazıcıoğlu Bisiklet Yarışması Start Aldı

Sivas Valiliği, Sivas Belediyesi, Gençlik Spor Genel Müdürlüğü ve Türkiye Bisiklet Federasyonu'nun ortaklaşa düzenlediği 2

Sivas Valiliği, Sivas Belediyesi, Gençlik Spor Genel Müdürlüğü ve Türkiye Bisiklet Federasyonu'nun ortaklaşa düzenlediği 2. Uluslararası Muhsin Yazıcıoğlu Bisiklet Yarışması bugün prolog yarışları ile başladı.
4 Eylül Kongre Binası önünde yapılan yarışmanın açılışında konuşan Türkiye Bisiklet Federasyonu Denetleme Kurulu Başkanı Günal Genç ilerleyen yıllarda yarışmanın daha da geniş bir çerçevede yapılacağını dile getirerek katılan sporculara teşekkür etti. Gencin ardından konuşan Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp Sivas'ın turizmine ve gelişmesine katkı sağlamak mecburiyetinde olduklarını ifade ederek ileriki yıllarda bu tür faaliyetlerin daha da artacağını ümit ettiklerini söyledi. Sivas Vali Yardımcısı
Kemal Şahin ise katılan sporculara hoş geldin diyerek yarışmaların kazasız belasız geçmesinin temenni ettiklerini belirtti.
Yapılan açılış konuşmalarının ardından geçilen prolog yarışlarında sporcular yarın yapılacak olan 1. Etap yarışlarında ilk sırada başlamak için kıyasıya mücadele etti.
Bu arada prolog yarışı sırasında bir Azeri bisikletçi dengesini kaybederek düştü. Ayrıca yarış esnasında piste dökülen patateslerin vatandaşlar tarafından acele ile toplanması dikkatleri çekti.
2. Uluslararası Muhsin Yazıcıoğlu Bisiklet Yarışması'na 8 ülkeden takımların katıldığı, Türkiye'den ise Sivas 4 Eylül Belediyespor, Konya Çatalhöyük Çumra Belediyespor, Konya Şeker Spor, Sivas Gençlik Spor, Karaman Gençlik Spor, Antalya İl Özel İdare Spor, Bolu Gençlik Merkezi, Kocaeli Brisa Spor, Nevşehir Belediye Spor takımlarının da birincilik için yarışacakları belirtildi.
Yarışmanın açılışına Sivas Valisi Yardımcısı Kemal Şahin, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Türkiye Bisiklet Federasyonu Denetleme Kurulu Başkanı Günal Genç ve Byük Birlik Partisi yöneticileri katıldı.