Galatasaray Güiza ile görüşüyor

Gelecek sezon için hazırlıklarını sürdüren Galatasaray Fenerbahçe'nin büyük vaatler ile aldığı fakat bir başarı sağlayamadığı İspanyol golcü Daniel Güiza ile görüşüldüğü iddia edildi.

Fenerbahçe'nin İspanya La Liga Ligi'nden büyük vaatler ile aldığı ve bir çok şeyler beklediği golcüden bir sonuç alamayınca satma kararı aldı. Alıcısının fazla vermediği Güiza'ya Galatasaray'dan teklif geldiği iddia edildi. Güiza'yı gelecek sezonda takımında görmek isteyen Rijkkard transfer için harekete geçilmesinin istediği ifade edildi.

Fenerbahçe'nin Galatasaray'a çalım atarak Caner Ergin'i alması üzerine cevap olarak Güiza'ı alıp daha iyi değerlendirmek için böyle bir plan içerisinde oldukları tahmin ediliyor.

Geçtiğimiz sezon kiraladığı Giovani ve Jo'nun bonservislerini almayan ve Keita'yı Katar kulübü Al-Sadd'a satan Galatasaray'da gözler yapılacak yabancı transferlerine çevrildi.

Sabah gazetesinin haberine göre Leo Franco ve Elano'nun da takımdan ayrılacak olması Galatasaray'da yeniden yapılanma sürecine girileceğinin göstergesi. Bu çerçevede başkan Adnan Polat'ın "beş oyuncuyla görüşüyoruz" açıklamaları bir kat daha önem kazanıyor.

Galatasaray'ın ilgilendiği iddia edilen ilk isim İsveçli ortasaha oyuncusu Kim Kallström. Daha önce Lyon'dan ayrılmaya sıcak baktığını açıklayan deneyimli oyuncunun sarı-kırmızlı ekibin Hollanda kampına yetişeceği ifade ediliyor.

Keita'nın gidişiyle sağ açıkta doğacak boşluk ise Udinese'nin Şilili genç yeteneği Alexis Sanchez ile dolacak. Dünya Kupası'nın ardından kulübüyle görüşecek olan Sanchez'in Rijkaard ile çalışmak istediği öğrenildi.

Galatasaray'a transfer olacağı iddia edilen diğer iki isimse Cheikh Tiote ve Eyong Enoh. Hollanda Ligi'nde top koşturan bu iki oyuncunun da transferlerinde büyük aşama kaydedildiği biliniyor.

Sarı-kırmızılı ekibin Hollanda kampının, 11 Temmuz'da başlayacağı açıklanmıştı.