Fenerbahçe'yle görüşüyorum

Stoke City forması giyen milli futbolcu Tuncay Şanlı, 2.5 yıl aradan sonra ilk kez konuştu.

İngiltere'de Stoke City forması giyen Tuncay Şanlı, Premier Lig'de kapısının her takıma açık olduğunu söylerken, Fenerbahçe ile her zaman görüştüğünü ancak İngiltere'de mutlu olduğunu dile getirdi.

Milli futbolcumuz suskunluğunu bozdu ve çok önemli açıklamalarda bulundu.

"BAŞKA BİR TAKIMDA OLABİLİRİM"
Tuncay Şanlı "Keyifliyim, mutluyum. Orada oynamak istiyordum. Hayalim vardı. İngiltere futbol anlamında çok farklı bir yer. Tatilimi bitirdim sayılır. Çarşamba günü İngiltere'ye dönüp kampa katılacağım" açıklamasını yaptı. Tuncay yeni sezonda hangi takımda olacağı sorusu üzerine ise "Her an gelişmeler yaşanabilir. Transferim olabilirim. Fakat şu anda Stoke'ta kampa katılacağım. Ama farklı takımda da olabilirim. Ben de bunu bilmiyorum şu anda" açıklamasını yaptı.

"BENDEN DEFALARCA ÖZÜR DİLEDİ"

Stoke City'ye transferi hakkında "Bonservis bedelim yüksekti. Benim bildiğim 8-10 milyon paund civarı para isteiği için çıkmaza girdi. Ayrılmak istediğimden dolayı Stoke City'ye transfer oldum. Daha iyi takımlara transfer olabilirdim ama bonservisin yüksekliği bunu engelledi. Şu anda da bonservisim yüksek. Engel olur mu bilmiyorum ama kulüple tekrar görüşeceğim. Kulüp ve hocam beni istiyor" açıklamalarını yapan Tuncay yedek kaldığı süreler hakkında ise "İlk günlerde daha çok üzülüyordum. Ama daha sonra profesyonelliği gördüm. Hocamla konuştum. Oynamak istediğimi söyledim. Sıkıntı yoktu. Oynamaya başladım fakat bir anda beni tekrar kesti" ifadelerini kullandı.

Oyuna girdikten hemen sonra teknik direktörü tarafından oyundan alındığı anı da anlatan Tuncay "Soyunma odasına gittim. Daha farklı tepkiler de gösterebilirdim. Kendisiyle görüştüğümde benden defalarca özür dileyip taktik icabı olduğunu söyledi. Sabrımdan dolayı bana teşekkür etti" açıklamalarını yaptı.

"ADA'DA HER TAKIMA KAPIM AÇIK"

Tuncay Premier Lig'de kalmak istediğini söylerken "Amacım Premier Lig'de kalmak. Her takıma kapım açık. Avrupa'da farklı bir takım olup da hedefi de aynı doğrultuda olursa başka bir ülkede de oynayabilirim" dedi.

"EN İYİSİ GERRARD"
"İlk sahaya çıktığımda koşup ama onlara yetişemiyordum. Fizik açısından bizden iyiler. Tugay ağabey ile karşılaştım. 15 dakika sonra yoruldum. O açıdan zorluk yaşadım" sözleriyle ilk maçlardaki performans zorluğuna dikkat çeken Tuncay "İngiltere'de iyi işler yaptığımı düşünüyorum. Daha iyi orta sahalar olsa daha iyi işler çıkarabileceğimi düşünüyorum" ifadesini kullanan Tuncay Premier Lig'de en çok Gerrard'ı beğendiğini, Drogba, Rooney, Fabregas gibi isimlerin de saha içinde çok güçlü olduklarını kaydetti. Tuncay esprili bir şekilde "Ne yiyip ne içiyorlar bilmiyorum ama gerçekten inanılmaz güçlüler" dedi.

"Bazen hırsımın kurbanı olduğum anlar oluyor ama şimdi daha kontrollüyüm. Son dönemde daha aşağı çekmeye çalışıyorum. Yeteneklerimi bilen bir insanım" diyen Tuncay kendini en çok hücuma dönük oynadığında keyifli hissediyor.

"FENERBAHÇE'Yİ ÖZLÜYORUM"

"Fenerbahçeli yöneticilerle devamlı görüşüyorum. Aykut Hocam'la da görüşüyorum. Kapının açık olduğunu söylüyorlar. Fakat şu an Türkiye'ye dönmeyi düşünmüyorum. Orada daha keyifli olduğumu hissediyorum. Fakat Fenerbahçe'yi de özlüyorum" açıklamasını yapan Tuncay, Fenerbahçe'nin Trabzonspor maçını da izlediğini ve o anda statta konuşamadığını ifade etti.

"SADECE FENERBAHÇE'DE OYNARIM"
İngiltere'deyken Beşiktaş ile görüştüğünü ilk kez açıklayan Tuncay "Türkiye'de oynarsam sadece Fenerbahçe'de oynarım. Başka takımda oynamayı duygularım elvermez" dedi.

Tuncay Şanlı "Türk futbolcular daha fazla Avrupa'da yer almalı. Ben Middlesbrough'a gittiğim için hiçbir zaman pişmanlık duymadım. 2 ay sonra geri dön dediler. Ama ben orada kendimi kanıtladım. Ben orada çok rahat takım buldum. Beni Stoke'un yanı sıra başka takımlar da istedi. İngiltere'deyken yenildiğimiz maçlar sonunda bile benle yolda fotoğraf çekilmeye geliyorlardı. Ama bu Türkiye'de imkansız" açıklamasını yaptı.

ntvspor