Trabzonsporlu Engin Bayraktar: En büyük transfer iskeletin korunması

Trabzonspor'un başarılı oyuncusu Engin Baytar, en büyük transferi kadroyu koruyarak yaptıklarını belirterek, şampiyonluğa canı gönülden inandıklarını söyledi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ait TamSaha Dergisi'nin 70. sayısına röportaj veren Engin Baytar, geçen sezon elde etmeye çalıştıkları başarıları bu sezon Şenol Güneş ile birlikte üst seviyeye taşıyıp başarmak istediklerini belirterek, "Öncelikle Türkiye Kupası'nı almak hem bizim için hem de taraftarlarımız için çok önemliydi. Uzun zamandır beklenen bir şampiyonluk var. Geçen sezon ligde istediğimiz sonuçları tam olarak alamasak ve sezonu istediğimiz yerde bitiremesek de en azından Türkiye Kupası'nı kazanarak bunu biraz olsun telafi ettiğimizi düşünüyorum. Kupayı almak benim açımdan da iyi oldu. Özgüvenim daha da arttı. Gurur verici bir şeydi. Kupa almak çok ayrı bir sevinç. Trabzon'da halkın bizi karşılaması muhteşemdi. Çok güzel şeyler yaşadık. Geçen sezon hedeflediğimiz, elde etmeye çalıştığımız başarıları bu sezon Şenol Hocamızla birlikte üst seviyeye taşıyıp başarmak istiyoruz. Hem kupa hem şampiyonluk yolunda başarılı olmak amacındayız. Ayrıca UEFA Avrupa Ligi'nde play-off oynayacağız. Gruplara kalmak, elimizden geldiğince Avrupa'da başarılı olup hem kendimiz hem de Türkiye için mücadele verip takımı en iyi yere taşımak bir diğer amacımız" dedi.

"EN BÜYÜK TRANSFERİMİZ KADROYU KORUMAMIZ OLDU"


Bizim en büyük transferimiz, kadromuzu korumamız oldu diyen Engin Baytar, "Takımın iskeleti duruyor. Ayrıca bize katkı yapacağına inandığımız Barış Ataş ve Glowacki gibi transferler de son derece önemli isimler. Futbolda fazla transfer yapmak önemli değil. Fazla transfer yapmak, takımı yeni baştan kurmak demektir. Arkadaşlığı yeniden inşa etmektir. Bizim tek bir işimiz var o da hocamızın vermiş olduğu taktik ve sistemi uygulamak. Arkadaşlık, birliktelik, uyum açısından hiçbir sorunumuz yok. Katılan arkadaşlarımızı da içimize aldık. Onlar da iyi uyum sağladılar. Ben bu sezon Trabzonspor'un ligi en üst sırada bitireceğini düşünüyorum. Canı gönlüden inanıyorum ki, şampiyon olacağız" diye konuştu.

"BANA HERKES 'SAHA İÇİNDE AGRESİFSİN, SAHA DIŞANDA İYİ İNSANSIN' DİYOR"


Engin Baytar, "Sahanın içi çok farklı. Elbette insan sakin olmalı. Bu soruyu sadece bana değil, Türkiye'de çoğu futbolcuya sormak lâzım. Her futbolcu maç içinde yakınındakine de hakeme de agresif davranışlar gösteriyor. Bu insanın kötü olduğunu, karakter sorunu yaşadığını göstermez. Böylesi davranışlar insanın saha içinde yaşamış olduğu stres ve baskıdan kaynaklanabilir. Her insan aynı düşünemez. Bir görüşte insanları saf dışı etmemek lâzım. Saha dışında da onları görmek gerekli. Herkes bana "Saha içinde agresifsin, saha dışında iyi insansın" diyor. Ama ben saha içinde sık sık bu tip olaylar yaşadığım için eleştiriliyorum. Oysa Türkiye'de adı büyük bir çok agresif oyuncu daha var. Trabzonspor'a transferime gelince; Eskişehirspor ve Gençlerbirliği'nde gösterdiğim iyi performansın beni buraya taşıdığını düşünüyorum" dedi.

Engin, Futbol yaşantısında unutamadığı maçın Şanlıurfa'daki finalde geriden gelip Fenerbahçe'yi 3-1 yenerek kupayı aldıkları maç olduğunu belirtti.