Pemra ve Çağla İstanbul Tenis Cup'a veda etti

İstanbul Cup'a yarı finalde veda eden Pemra ve Çağla, kaybettikleri Daniilidou-Wöhr maçından sonra ilginç açıklamalarda bulundular.

İstanbul Cup'a yarı finalde veda eden Pemra ve Çağla, kaybettikleri Daniilidou-Wöhr maçından sonra ilginç açıklamalarda bulundular. İki milli tenisçi "Rakiplerimiz oynamamıza izin vermediler. Bize 'çiftler maçı nasıl oynanır' dersi verdiler" dediler.

Sony Ericsson WTA Tour İstanbul Cup 2010'a yarı finalde tecrübeli Eleni Daniilidou-Jasmin Wohr ikilisine yenilerek veda eden Pemra Özgen-Çağla Büyükakçay ikilisi samimi açıklamalarda bulundular. Tecrübeli ikilinin yıllardır çiftlerde birlikte oynadığını söyleyen Çağla Büyükakçay, rakipleri karşısında oyuna girmekte zorlandıklarını söyledi.

Daniilidou-Wöhr ikilisinin agresif oynadığını vurgulayan genç tenisçi "Toplar çok ağır geliyordu ve bize smaç oynamaktan başka çare bırakmadılar. Birkaç defa lob denedik ama bunda da çok başarılı olamadık. Ralliler çok kısa olduğu için ritmimizi bulamadık ve bunun sonucunda basit hatalar da yaptık" diyerek yenilginin nedenlerini açıkladı.

Pemra Özgen de rakip ikilinin birbirlerini çok iyi tamamladığına dikkat çekerek, "Yıllardır yanyana oynadıkları için ne yapacaklarını, nerede duracaklarını çok iyi biliyorlar. Bize adeta 'çiftler maçı nasıl oynanır' dersi verdiler. Bir anlamda bize ablalık yaptılar" diye konuştu.

Maçı izleyen 1000'e yakın seyirciye galibiyet hediye edemedikleri için üzgün olduklarını söyleyen Çağla Büyükakçay, "Bu seyirciye daha fazlasını vermek isterdik ama olmadı. Bize büyük destek veren tenis severlere teşekkür ediyoruz" dedi.

İki oyuncu önümüzdeki aylardaki çalışma programlarını da açıkladı. Buna göre, Amerika Açık elemelerine katılmayı hedefleyen Çağla Büyükakçay bir aylık yoğun bir antrenman programına başlayacak. Pemra Özgen de Türkiye'de iki 10 bin dolarlık turnuva oynayıp buralardan alacağı puanlarla daha büyük organizasyonlara katılmaya çalışacak.