Real Madrid Khedira transferini bitirdi

Stuttgart kulübü, orta saha oyuncusu Sami Khedira'nın satışı için Real Madrid ile anlaştığını açıkladı.

Stuttgart kulübü, orta saha oyuncusu Sami Khedira'nın satışı için Real Madrid ile anlaştığını açıkladı. 2010 Dünya Kupası'nın yıldızlarından Khedira, yeni sezonda Real Madrid forması giyecek. 

Stuttgart'ın sportif direktörü Fredi Bobic, Khedira'yı bırakmak istemediklerini ancak oyuncunun Real'de oynama arzusunu anladıklarını belirterek, "ona Madrid'de başarılar diliyoruz" dedi.

Real, beş yıllık anlaşma sağladığı 23 yaşındaki defansif orta saha oyuncusu için 10-12 milyon civarında bir bonservis bedeli ödeyecek.

Tunuslu bir baba ve Alman bir annenin oğlu olan Khedira, Güney Afrika'daki Dünya Kupası'nda üçüncü olan Almanya milli takımının dikkat çeken isimleri arasındaydı.

Altyapısından yetiştiği ve üç yıl önce Bundesliga şampiyonluğu yaşadığı Stuttgart'ta 98 maçta 14 gol kaydeden Khedira, Almanya'nın Uruguay'ı 3-2 yendiği Dünya Kupası üçüncülük maçında galibiyet golünü atmıştı.

Khedira, teknik direktörlüğe Jose Mourinho'yu getiren Real Madrid'in Angel di Maria ve Pedro Leon'dan sonra bu transfer döneminde renklerine bağladığı üçüncü oyuncu olacak.
CNN Türk