Galatasaray, Skor Avantajını Sırp Rakibine Kaptırdı

UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında konuk ettiği OFK Belgrad ile 2-2 berabere kalan Galatasaray, rövanş maçı öncesi skor avantajını Sırp rakibine kaptırdı.

Maç sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Mehmet Helvacı, maçtan berabere ayrıldıkları için üzgün olduklarını söyleyerek, "Kazanamadığımız için üzgünüz. Bunlar futbolun içinde oluyor. Kötü bir oyun oynamadık. Bu açıdan iyi başladığımız söylenebilir. Skor iyi değil ama Galatasaray bunun altından kalkacaktır. Rakibimiz bizim gücümüzde değil. Belki de oradaki maçı garantiye almak için iyi bir skor olduğu söylenebilir" dedi.
Mehmet Helvacı, transfer çalışmalarının devam ettiğini de belirterek, "Görüşmelerimiz devam ediyor. Önemli eksiğimizin orta sahada olduğunu biliyoruz. Orta sahada ileri geri oynayabilecek, defansif özellikleri ağır basan bir oyuncuyu mutlaka transfer edeceğiz. Biz de transferin bitmesini tercih ederdik ama transfer bir maliyet meselesi. Yöneticiler olarak bunu düşünmek zorundayız" diye konuştu.
Taraftarların istifa eden eski yönetici Haldun Üstünel lehine tezahüratlarının hatırlatılması üzerine de Helvacı, "Bunu tepki olarak algılamıyoruz. Taraftarlar Haldun'u seviyor ve bunu dile getiriyorlar. Biz de seviyoruz. Onun için taraftarlarla aramızda bir fark yok" şeklinde konuştu.
Bir basın mensubunun, alınan sonucun yönetim olarak kendilerini sıkıntıya sokup sokmayacağıyla ilgili sorusuna da Helvacı, bu durumun bir karşılaşmanın sonucuna göre değerlendirilemeyeceğini ifade etti.
Bu arada, Mehmet Helvacı maç sonrası gazetecilere açıklama yaparken, bazı taraftarlar Haldun Üstünel lehine tezahürat yapmaya devam etti. Yaşlı bir taraftar da Helvacı'ya yaklaşarak, "Biz bu takımı izlemek için kombine almıyoruz. Ayhan'ı, Mustafa Sarp'ı izlemek için kombine almıyoruz" diye tepki gösterdi.
Takım kaptanı Arda Turan ise ilk yarı daha iyi oynadıklarını ifade ederek, "Maç içerisinde istediğimiz golleri bulduk. Golden sonra çok acemice davrandık. Sonucunda 2 gol yedik. Bu golleri sürekli yiyoruz. Bunun üzerinde çalışmamız gerekiyor. Galatasaray takımı Belgrad'da turu geçecek güce sahip. Rövanş maçında çok iyi bir futbolla turu geçen taraf biz olacağız. Takıma gelecek diğer arkadaşlarımızla birlikte daha da güçlü olacağız" dedi.