Galatasaray-ofk Belgrad Maçının Ardından

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında kendi sahasında OFK Belgrad ile 2-2 berabere kaldı.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, kalelerinde gördükleri iki golün kendilerini sıkıntıya soktuğunu belirterek, "Elde edilen 2-2'lik sonucun avantaj olmadığını biliyoruz ama henüz elenmedik. Maçın ilk 70 dakikasında çok iyi oynadık" dedi.
İlk yarıda çok pozisyona girdiklerini ve farkı açmaları gerektiğini söyleyen Rijkaard, "Çok pozisyon yarattık. Rakibimiz ilk yarı yalnızca defans yaptı. Farkı açmamız gerekiyordu ama açamadık. Kendi adımıza bugünkü negatif sonuçtan, pozitif şeyler çıkarabiliriz. Maçın son bölümünde daha etkili olabilmeliydik. Sadece 2 gol atabildik ama 2 gol de yedik. Yenilen goller beni çok sıkıntıya soktu" diye konuştu.
Maç içinde 2-0'ı yakaladıktan sonra oyuncularının oyunu yavaşlatmamalarından şikayet eden Rijkaard, bunu yapabilmeleri halinde skorun daha farklı olabileceğine inandığını ifade etti.
Rijkaard deplasmanda yapacakları maçta tur için kendilerine az bir opsiyon bıraktıklarını vurgulayarak, "2-2 benim hazmedemediğim bir skor. İlk yarıdaki oyunumuzda herhangi bir sorun yoktu. Ancak sonucu korumayı ve bunu sonuna kadar götürmeyi takıma öğretmeliyiz. Bunun için ben de çok çalışacağım" şeklinde konuştu.
OFK Belgrad Teknik Direktörü Dejan Djurdjevic, ise Galatasaray karşısında aldıkları 2-2'lik beraberliğin kendileri için önemli bir sonuç olduğunun altını çizerek, "Genç bir ekibim var ve ellerinden geleni yapıyorlar. Maçta 2-0 geriye düştükten sonra 2-2'yi bulmamız bizim için büyük sürpriz oldu. Galatasaray hala turun favorisi. Şimdi oyuncularımı yeniden motive etmeye çalışacağım ve bunu nasıl başaracağımı bilmiyorum. Belki Belgrad'da ikinci bir sürpriz yapabiliriz" ifadelerini kullandı.