Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş hakeme sert çıktı

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, 1-0 kazandıkları Fortuna Sıttard maçı sonrası düzenlediği basın toplantısında, kendisini kırmızı kart göstererek oyun dışına gönderen maçın orta hakemi Jan Makkalie ve yan hakem Ton Hoaven'e sert çıktı.

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, 1-0 kazandıkları Fortuna Sıttard maçı sonrası düzenlediği basın toplantısında, kendisini kırmızı kart göstererek oyun dışına gönderen maçın orta hakemi Jan Makkalie ve yan hakem Ton Hoaven'e sert çıktı.

Bir hazırlık maçı olmasına karşın sahada futbol adına hiçbir şeyin bulunmadığını belirten Güneş, "Bugüne kadar oynadığımız maçlar içerisinde futbol adına eksiklerimiz oldu ama bu maçta futbol dışında her şey vardı. Ne oyunun atmosferi, ne de hiçbir şey olumlu değildi. O yüzden futbol adına hiçbir değerlendirme yapmak istemiyorum. Hakem ayağıma bastığı için tepki gösterdim. Yattara'yı uyarmak için yanıma çağırdığımda ayağıma kasıtlı olarak bastı. İkinci kez uyardığında çıkmayınca bir daha ayağıma bastı.

Hakem olduğu için bir şey yapmadım ama sinirlendim. Hazırlık maçında kurallar neyse uygulanır. Ancak sahada kurallar dışında her şey vardı. Oda belki 90. dakikada kuralları uygulamak istedi. Yine de olmaması gerekirdi çok da önemli değil. Maç içinde Onur'un ve Alanzinho'nun yaptığı doğru değildi. Maçın geneli baktığımızda mazeretleri sıralarsak herkes haklı çıkabilir ama onlarda bile haklılık olamaz. Herkes cezaya tabidir gerekli cezayı alacaklardır. Ben hakemin kararlarını eleştirmiyorum ama benimle olan davasında kötü niyetliliğini ortaya koydu. İnsanı olarak doğru bulmuyorum. Ben oyuncuya ulaşmak için çaba harcarken o kasıtlı olarak ayağıma basmasını hiç bir şeyle izah edemem" şeklinde konuştu.

Trabzonspor'un orta saha oyuncusu Ceyhun Gülselam ise maçtan sonra yaptığı açıklamada, 10 kişi kalmalarına rağmen iyi bir maç çıkardıklarını belirterek, "İyi oynadığımızı düşünüyorum. Bu maçı kazanıp Bursasspor ile oynayacağımız Süper Kupa maçına moralli girmek istiyorduk. 10 kişi kalmamıza rağmen galip geldik. Bizim için ayrı bir maç oldu. İlk defa hazırlık maçında 10 kişi kaldık. Bir ders oldu. Kamp genelinde de bizim için iyi geçti. Uyumlu bir kamp dönemi geçirdik. Sakatlık yaşamadık. Maçlarda iyi oynadık, iyi hazırlandık diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Bordo-mavili takımın sol kanat oyuncusu Ferhat Öztorun ise son hazırlık maçının biraz olaylı geçtiğini kaydederek, "Bu maçın böyle olaylı geçmesini istemezdik. Sezon başı kampını iyi değerlendirdiğimizi düşünüyorum. Hocamızın dediklerini yapmaya çalışıyoruz. Önümüzdeki Süper Kupa maçına en iyi şekilde hazırlanmak istiyoruz. Kamp benim adına iyi geçti. İdman kaçırmadım bu benim için önemliydi" şeklinde konuştu.