Superleague Formula'da Şampiyonluk Mücadelesi Brand Hatch'de Devam Ediyor

Sonangol Superleague Formula 2010 sezonunun yedinci yarışı 31 Temmuz -1 Ağustos hafta sonunda İngiltere'nin Brands Hatch pistinde koşulacak ve şampiyonluk yarışının en heyecanlı mücadelelerinden biri yaşanacak

Sonangol Superleague Formula 2010 sezonunun yedinci yarışı 31 Temmuz -1 Ağustos hafta sonunda İngiltere'nin Brands Hatch pistinde koşulacak ve şampiyonluk yarışının en heyecanlı mücadelelerinden biri yaşanacak.
İngiliz takım Tottenham Hotspur'un pilotu Craig Dolby, ilk beş yarışta tartışmasız üstündü. Ancak Zolder'deki kaza ve en yakın rakibi AC Milan pilotu Yelmer Buurman'in geçirdiği başarılı hafta sonu sonunda Dolby, liderlik koltuğunu Buurman'a kaptırmıştı. Bu hafta sonunu zevkli kılacak olan da bu; Dolby ve diğer İngiliz pilotlar Duncan Tappy (Flamengo), James Walker (Liverpool) Brands Hatch pistini çok iyi biliyorlar ve rakiplerine ev sahibi olmanın avantajı ile baskı yapmaya çalışacaklar. Buurman ise bu
sene şampiyonluğu çok istiyor ve liderliği kaybetmemek için elinden geleni yapacak.
Superleague Formula'daki üçüncü sezonunu geçiren Buurman, Brands Hatch'de daha önce iki kez yarıştı. "Yarışın başlaması için sabırsızlanıyorum" diyen Buurman şunları ekledi: "Pisti Formula 3 zamanından biliyorum. Çok güzel bir pist, özellikle zorlu hızlı virajlarıyla..."
Geçen sene Galatasaray'ın da direksiyonuna oturan İngiliz pilot Duncan Tappy, Zolder'de geçirdiği başarılı hafta sonundan sonra Brands Hatch'de takımı Flamingo için galibiyet arayacak. Tappy, "Elbette yine herkes gibi Süper Final'e kalmak ve podyum görmek istiyorum. Pist, güzel bir pist, elbette çalışmam ve aracın ayarlarını yapmam gereken birkaç viraj var ama eminim iyi olacak" dedi.
Şampiyona mücadelesinin yanı sıra RSC Anderlecht ve Olympiacos yine iyi bir hafta sonu geçirmesi olası isimler. Ayrıca John Martin (Beijing Guoan) ve Narain Karthikeyan (PSV Eindhoven) için Brands Hatch uzmanları denebilir.
Galatasaray, Fransız pilot Tristan Gommendy ile yedinci yarışına çıkıyor. 213 puanlı takım şampiyonada 12. sırada. Tristan Gommendy, Zolder'de ikinci yarışta podyuma çıkmış ve Süper Final'e katılma hakkı kazanmıştı. Başarısını tekrarlamak isteyen Gommendy şunları söyledi:
"Brands Hatch yarışı ile ilgili ne diyebileceğimi bilemiyorum çünkü bu pistte hiç yarışmadım. Bizi neler beklediğini söylemek güç ama kimsenin rekabetçi olacağımızdan şüphesi olmasın."