Şampiyon Güreşçiye Muhteşem Karşılama

Macaristan'da 19-26 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen Dünya Gençler Serbest Güreş Şampiyonası'nda ikinci olan İbrahim Bölükbaşı, Erzurum'un Pasinler ilçesinde hemşehrilerince coşkuyla karşılandı

Macaristan'da 19-26 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen Dünya Gençler Serbest Güreş Şampiyonası'nda ikinci olan İbrahim Bölükbaşı, Erzurum'un Pasinler ilçesinde hemşehrilerince coşkuyla karşılandı.
Erzurum'un Pasinler ilçesinde yetişen, Avrupa Şampiyonluğu derecesi de bulunan İbrahim Bölükbaşı'nın Macaristan'da düzenlenen Dünya Gençler Serbest Güreş Şampiyonası'nda 84 kiloda dünya ikincisi olması hemşehrilerini sevince boğdu. İlçe girişinde karşılanan milli güreşçi konvoy işleğinde ilçede gezdirildi. Milli güreşçi için daha sonra belediye binası önünde tören düzenlendi. Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu, Pasinlerli sporcuların böyle güzel derecelerle ülkelerine dönerek kendilerini
gururlandırdığını söyledi. Sertoğlu, Avrupa Şampiyonu ve Dünya ikincisi olan İbrahim Bölükbaşı'na altın hediye etti.
İlçe Kaymakamı Zekai Erdem de ata sporumuz güreşte böyle önemli bir dereceye imza atan Bölükbaşına kutladığını belirterek, güreşe vermiş oldukları desteğin her zaman süreceğini ifade etti. Erdem, hafta sonları düzenledikleri "Pasinler 7 hafta güreşlerinde" Bölükbaşı'na ödül vermek isteyenlerin burada ödüllerini verebileceklerini söyledi.
Daha sonra yaşadığı köye götürülen pehlivan İbrahim Bölükbaşı kendisi için verilen yemeğe katıldı. Bölükbaşı, aldığı dereceden çok mutlu olduğunu ifade ederek, "İnşallah bundan sonraki müsabakalar da birinci olarak ülkemi ve hemşerilerimi sevindireceğim" dedi. Rus rakiple karşılaştığını söyleyen Bölükbaşı, son anda Rus güreşçinin kendisinden bir puan fazla aldığını ifade etti.