Elvan'ın Palandöken Uğuru

Erzurum Palandöken Kayak Merkezi'ndeki 25 günlük kampın ardından İspanya'nın Barcelona kentindeki 20

Erzurum Palandöken Kayak Merkezi'ndeki 25 günlük kampın ardından İspanya'nın Barcelona kentindeki 20. Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda yarışan milli atlet Elvan Abeylegesse, rakiplerini geride bırakarak altın madalyanın sahibi oldu. Bayanlar 10 bin metre finalinde rakiplerini geçerek birinci olan Abeylegesse, Palandöken'de hazırlandıktan sonra katıldığı ikinci uluslararası yarışmadan da dereceyle ayrıldı.
2011'deki Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'nın 25.'sine ev sahipliği yapacak Palandöken Dağı'nda katılacağı şampiyonalara hazırlanan milli atlet Elvan Abeylegesse, yine zirveye çıktı. Daha önce de Palandöken Dağı'nda hazırlandıktan sonra katıldığı 2009 Akdeniz Oyunları'ndan şampiyonlukla dönen Abeylegesse, İspanya'nın Barcelona kentinde devam eden 20. Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda da ipi önde göğüsledi. Kampın son günü havalimanına gitmek üzere bindiği ticari taksinin sel sularına kapılması sonucu
kısa süreli panik yaşayan Abeylegesse, ayağının tozuyla indiği Barcelona'daki şampiyonanın akşam seansında, bayanlar 10 bin metre finalinde 31.10.24'lük derecesiyle altın madalyayı kazandı.
Erzurum'un antrenman için oldukça müsait bir yer olduğunu söyleyen milli atlet Elvan Abeylegesse, yüksek rakım antrenmanları için Palandöken'in ideal bir yapıya sahip olduğunu söyledi.
(ERZ-AT-ERS-S)