Maicon için Real Madrid İnter kulübü ile anlaştı

İspanya'nın Real Madrid takımı Maicon'un transferi için İnter ile anlaştı. Yıldız oyuncu'nun resmi olarak Real Madrid ile imza atması bekleniyor.

İtalya'nın en saygın gazetelerinden La Gazzetta dello Sport ve Corriere della Serra Real Madrid ve Inter'in Maicon'un transferi konusunda anlaşmaya vardığını, bu transferin önümüzdeki günlerde resmiyet kazanacağını yazdı.

La Gazettaa dello Sport; "Real Madrid Brezilyalı sağ bek Maicon için Inter ile anlaşmaya vardı" şeklinde haberini duyururken; Corriere della Serra da, "Real Madrid, Maicon için Inter ile anlaştı" şeklinde haberine yer verdi.

Corriere della Serra'da yer alan dikkat çekici bir nokta da Maicon'un bonservis bedeli... Real Madrid'in daha önce yaklaşık 22 milyon avro civarında bir teklifle Inter'in kapısını çaldığı biliniyordu. Bu rakam şimdi 28 milyon avro'ya çıktı. İtalyan gazetesi de bu konuya dikkat çekerek, Real Madrid'in Inter'e Maicon için 28 milyon avro ödeyeceğini ileri sürdü.

İddialara göre Inter'e 28 milyon avro bonservis bedeli ödeyecek olan Real Madrid'in Brezilyalı sağ bek Maicon'a ise yıllık 6-7 milyon avro civarında bir rakam vereceği ifade edildi.

29 yaşındaki Maicon'un babası Manuel Maicon, İspanya'da yayınlanan ''AS'' gazetesine verdiği demeçte, oğlunun Real Madrid'de oynamayı çok istediğini ifade ederek, ''O, kariyerini sonlandırmadan önce izleyeceği en iyi yolun bu olduğunu biliyor. O, Madrid'de, FC Inter'de kazandığı başarılara benzer başarılar elde edebilir'' dedi.

Oğlunun şu anda Brezilya'nın kuzeyinde sakin ve her şeyden uzak bir tatil geçirdiğini kaydeden baba Manuel Maicon, oğlunun FC Inter'den Real Madrid'e geçen Portekizli teknik direktör Jose Mourinho'yu iyi tanıdığını ve aralarında bir problem olmadığına inandığını söyledi.

Kaynak:Sporx