Barış Ataş: Bana İnananları Mahcup Etmeyeceğim

Trabzonspor'un yeni transferi Barış Ataş, Şenol Güneş nerede görev verirse versin elinden geleni yapacağını belirterek, kendisine inananları asla mahcup etmeyeceğini söyledi

Trabzonspor'un yeni transferi Barış Ataş, Şenol Güneş nerede görev verirse versin elinden geleni yapacağını belirterek, kendisine inananları asla mahcup etmeyeceğini söyledi. Barış, kendileri için bir şans olan Şenol Güneş'in babacan tavırları olduğunu belirtti.
Trabzonspor'un, Diyarbakırspor'dan transfer ettiği Barış Ataş, Davraz kampının ardından Hollanda kampında da en çok göze giren isimlerin başında geliyor. Teknik Direktör Şenol Güneş'in sağ bekte denediği Barış'ın bu bölgedeki performansından memnun kalırken, genç oyuncuyu çok yönlü kullanmayı planlıyor.
Profesyonel futbol yaşantısında ilk defa sağ bek oynadığını belirten Barış Ataş, "İki hazırlık maçında hocam beni sağ bekte oynattı. Profesyonel futbol yaşantımda ilk defa sağ bek oynadım. Benim için hiç fark etmez, sol bekte de oynatsa orada da oynarım. Hocam nerde görev verirse elimden gelenin daha fazlasını yapmaya çalışırım. Hiç ayrım yapmam" dedi.
"İYİ Kİ TRABZONSPOR'A GELMİŞİM"
Barış, Trabzonspor'da kendini çok iyi his ettiğini belirterek, "Uzun zamandan beri kamptayız. İlk kampımızı Isparta Davraz'da yapmıştık. Hollanda kampımız gayet iyi gidiyor. Antrenmanlarda da çalışıyoruz. Arkadaşlık ortamı da güzel. Trabzonspor'da kendimi çok iyi his ediyorum. İyi ki gelmişim. Burada arkadaşlık ortamı çok güzel. Eski kulübümden hiç bir farkı yok. Arkadaşlık bakımından. Sağ olsunlar hepsi bana yardımcı oluyor. Trabzonspor'da oynayan 5-6 arkadaşımla daha önce milli takımda birlikteydik.
Onlar bana çok yardımcı oldu. Eski kulübünmüş gibi davran dediler. İstekli ve arzulu olduğu zaman, hedeflerinde varsa hiç bir sorun yaşamazsın" şeklinde konuştu.
"BANA İNANANLARI ASLA MAHÇUP ETMEM, YETER Kİ BANA GÜVENSİNLER"
Trabzonspor'da kalıcı olmak istediğini belirten Barış Ataş, "Benim hedeflerim var. Büyük takımda oynama hedefimi Trabzonspor forması giyerek gerçekleştirdim. Burada da iyi oynayarak kalıcı olmak istiyorum. Daha sonrada A Milli Takım'a yükselmek istiyorum. Bana inananları asla mahcup etmem. Onlar yeter ki bana güvensinler" dedi.
"ŞENOL GÜNEŞ BABACAN BİR İNSAN"
Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş'in çok babacan tavırları olduğunu ifade eden Barış Ataş, bunun futbolculara olumlu yansıdığını belirterek, "Şenol Hoca çok babacan bir insan. Bu tavrı futbolculara çok olumlu yansıyor. Antrenmanlarda çok ciddi. Bizim için bir şans diyebilirim. Özellikle benim için ayrı bir şans, hocamız söylüyor zaten antrenmanlarda kim çok çalışırsa kim hak ederse formayı ona veririm diyor. Futbolculara çok iyi yaklaşıyor. Bu çok güzel bir olay" şeklinde konuştu.
Barış sezona özlemi duyulan şampiyonluk hasretiyle başlayacaklarını belirterek, "İlk başta Süper Kupa'yı alarak lige moralli başlamak istiyoruz. Bu maç bizim için çok önemli, hem kendimizi göreceğiz. Hem de moralli bir şekilde lige başlayacağız. UEFA Kupası'nda gidebildiğimiz yere kadar gideceğiz. Önemli olan şampiyonluk" dedi.
"TAKIM OYUNU OLMADIKTAN SONRA İSİMLİ OYUNCU FAYDA ETMEZ"
Gelecek sezon Türkcell Süper Lig'de mücadele edecek olan Avrupa'nın önemli isimleri hakkında ise Barış, "Dünya futboluna baktığımız zaman takım oyunu ön planda. İsim yapmış bir oyuncu olabilir ama takım oyunu olmadıktan sonra isimli oyuncu fayda etmez. Önemli olan takım oyunu. Trabzonspor'da herkes elini taşın altına sokuyor. Takım oyunu oynama konusunda iyiyiz" dedi.
Çok rahat bir ortamda kamp çalışmalarımızı yapıyoruz diyen genç oyuncu sözlerini şöyle tamamladı:
"Kendimizi Trabzonspor taraftarına karşı sorumlu his ediyoruz. Takım olarak bir birimizle bunları konuşuyoruz. Şampiyonluk özlemi var ve bende bu şampiyonluğu yaşamaya geldim."
(GÖK-ERS-ERS-S)