Fenerbahçe transfere doymak bilmiyor

Ganalı Asomoah Gyan transferinin gerçekleşmesi durumunda Fenerbahçe'nin el sıkıştığı isim de belli. İşte Fenerbahçe transferlerinde son gelişmeler şu şekilde belirlendi...

Asamoah Gyan gelecek ama Fener'de transfer bitmeyecek.

Teknik direktör Aykut Kocaman, stoper ve orta saha için adam istedi. Fenerbahçe Yönetimi elini çabuk tuttu ve harekete geçti.

Stoch, Caner ve İlhan Eker'i kadroya kattıktan sonra transferde uzun süre sessiz kalan Fenerbahçe, Issiah Dia'nın gelmesiyle de hızını alamayacak gibi görünüyor.


Ganalı santrfor Asamoah Gyan'ın transferinini bitirmek üzere olan Sarı-Lacivertli ekipte, teknik direktör Aykut Kocaman, 2 futbolcu daha isteyince yönetim harekete geçti. Ancak anılacak 2 yabancı futbolcu için bazı futbolcularla yolların ayrılması gerekiyor.

KONTENJAN FAKTÖRÜ

Çünkü Asamoah Gyan'ın da takıma katılmasıyla Fenerbahçe'de yabancı bayısı 10 olacak ve başka yabancı futbolcuya yer kalmayacak.

Bunun üzerine Kocaman'ın zaten gözden çıkarttığı Daniel Güiza ile birlikte Daia'nın gelmesiyle oynama şansı çok azalan Deivid ile yolları ayırmayı düyündüğü bildirildi.

STOPER VE ORTA SAHA

Teknik direktör Aykut Kocaman'ın takviye yapılmasınaı istediği bölgelerin ise stoper ile orta saha olduğu gelen haberler arasında.

Kocaman Avrupa Kupası maçlarını da düşünerek Diego Lugano'nun yanıda 1. sınıf bir stoper istediği, ayrıca orta sahada Emre Belözoğlu dışında hem ofansif hem de defansif özellikle bir başka oyuncu olmadığı için bu mevkiye de adam istediği belirtildi.

Aykut Kocaman'ın bu isteğini Fenerbahçe Yönetimi'ne bildirdiği yönetimin de zaman geçirmeden harekete geçtiği ifade ediliyor

Aykut Kocaman'ın stoper için deneyimli bir futbolcu istediği orta sahadaki ismin ise yine Stoch ve Dia örneğinde olduğu gibi genç, dinamik, çabuk ve gelecek vaad eden karakterde olmasını istedi.

YERLİ İSİMLER DE GİDECEK!

Bu arada Aykut Kocaman'ın yabancı futbolcular dışında bazı yerli isimlerle de yollarını ayıracağı artık sır olmaktan çıktı. Belçika kampında şansını pek de iyi kullanamayan Volkan Babacan ile Önder Turacı'nın takımdan gönderilmesi sürpriz olmayacak.

SAĞ BEK ALINMAYACAK...

Bir çok futbol otoritesi sağ bek alınmasına yönelik olarak olarak görüş bildirmesine rağmen Aykut Kocaman'ın bu mevkiye transfer düşünmediği bildirildi. Omuzundan ameliyat olduğu için tam hazır olmayan ve takım Belçika'dayken Samandıra'da yeni sezona hazırlanan Gökhan Gönül'ün geri dönüşü ligin ilk haftasını bulacak.

MECBUREN BEKİR İRTEGÜN

Aykut Kocaman Gökhan'ın sakatlığı süresince Mehmet Topuz'u sağ bekte kullanmayı düşünmüş ama bu futbolcunun da arka adalesinden sakatlanması bütün planları alt-üst etmişti.

Kocaman'ın planı Gökhan Gönül ve Mehmet Topuz iyileşene kadar sağ bekte Bekir ile devam etmek. Kocaman daha önce "Sağ ve sol bek mevkilerinde stoper menşeyli oyuncu oynatmayacağım" demiş olmasına rağmen şanssız sakatlıklar genç çalıştırıcıyı sağ bekte Bekir'le devam etmek zorunda bıraktı.

Fenerbahçe 26 yaşındaki İngiliz milli forvet için kulübü Sunderland ile 24 milyon Euro’ya el sıkıştı.

İş, ünlü futbolcuyu Türkiye’de oynamaya ikna etmeye kaldı.

Golcü arayışlarını sürdüren Fenerbahçe'de ibre sürpriz bir isme döndü.

Ganalı Asamoah Gyan'ın transferinde pürüz yaşanması halinde sarı lacivertliler, geçtiğimiz sezon Sunderland formasıyla Premier Lig'i kasıp kavuran Darren Bent'e yöneldi.

İddialara göre F.Bahçe, kulübünün 26 milyon Euro istediği golcü oyuncu için 20 milyon Euro teklif etti. Uzun süre süren pazarlığın ardından 24 milyon Euro karşılığında anlaşıldı.

İkna sırası Bent'te, sarı lacivertliler, kulübünü ikna ettikten sonra Bent ile görüşmelere başladı. Eğer bu görüşmelerden de olumlu sonuç çıkarsa, ünlü santrfor ile sözleşme imzalanacak.

Güçlü fiziğiyle dikkat çeken oyuncu, 2007 yılında 16.5 milyon Euro karşılığında Tottenham'a transfer olmuş, ancak bu kulüpte bekleneni verememişti. Daha sonra geçtiği Sunderland'de ise yıldızını yeniden parlatmıştı.

Eğer bu görüşmelerden de olumlu sonuç çıkarsa, ünlü santrfor ile sözleşme imzalanacak. Güçlü fiziğiyle dikkat çeken oyuncu, 2007 yılında 16.5 milyon Euro karşılığında Tottenham'a transfer olmuş, ancak bu kulüpte bekleneni verememişti. Daha sonra geçtiği Sunderland'de ise yıldızını yeniden parlatmıştı.

fotomaç