Trabzonspor yeni sezon hazırlıklarına hız verdi

Yeni sezon hazırlıklarını Hollanda'nın Tegelen kasabasında sürdüren Trabzonspor, bir günlük iznin ardından yeni sezon hazırlıklarına hız verdi. Trabzonspor teknik direktörü Şenol Güneş'in talimatlarıyla çalışmalarına 1 gün aradan sonra hızlandırdı.

Teknik Direktör Şenol Güneş, yönetimde Sport Center Irene sahasında yapılan sabah antrenmanı hafif tempoda yapıldı. Tüm oyuncuların katıldığı antrenmanda Giray ve Murat doktor kontrolünde çalıştı. Isınma bölümünün ardından pas çalışan bordo-mavililer 5'e 2 oynadıktan sonra koşuyla idmanı tamamladı. Trabzonspor günün ikinci çalışmasını saat 19.30'da yapacağı çalışmayla sürdürecek.
Bordo-mavililerin sabah antrenmanını Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu, Genel Sekreter Hasan Yener ve Genhel Sayman Mahmut Aksu da izledi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Güneş, “Yakalanan pozisyonları gole çevirecek bir oyuncuya ihtiyacımız var” dedi.

TRABZONSPOR’un, Gaziantepspor, Porto ve Standard Liege gibi güçlü ekiplerle oynanan hazırlık maçlarında hiç gol atamaması, camiada endişeye yol açarken, teknik direktör Şenol Güneş de önceki gece yaptığı açıklamada bu soruna dikkat çekti.

Şenol Güneş, son olarak 1-0 kaybettikleri Standard Liege maçında oyuncularının iyi niyetle mücadele ettiğini, ancak bunun yetmediğini vurgulayarak, “Gol atma sıkıntımız var. Biz, rakipten daha fazla gol pozisyonu bulduk ama gole çeviremedik. Yakalanan pozisyonları gole çevirecek bir oyuncuya ihtiyaç duyuyoruz” dedi. Forvet transferi için çalışmaların sürdüğünü belirten Güneş, şöyle devam etti:

“Forvet konusunda arayışlarımızın olması biraz bizi kendi kendimize mahkum etti. Olumsuz düşünceyle bunu çözemeyiz. Elinizdeki oyuncuyu suçlayarak yeni gelecek oyuncuya sahip çıkmakla bu iş olmaz. Çünkü elimizdeki oyuncularla yarışacağız.”

Umut’a sahip çıktı

Güneş, Standard Liege maçında da çok gol kaçıran Umut’a sahip çıkarak, “Ona yönelik eleştirileri doğru bulmuyorum. Sahada gol atmak için elinden geleni yapıyor. Kendi oyuncumuza bu şekilde davranarak bir yere varamayız. Eğer Umut’tan daha formda birisi gelirse o zaman Umut’u kulübeye oturturuz” diyerek sözlerini noktaladı.