Fenerbahçe Asamoah Gyan'la hız kazanacak

Fenerbahçe yabancı transferindeki rotasını Asamoah Gyan'a çevirdi. Asamoah Gyan için girişimlerini sürdüren Fenerbahçe transfer aşamasında son noktaya gelindi. Fenerbahçe takımına hız kazandıracak olan Asamoah Gyan ayrıca güçlü ve teknik yönü ile dikkat çekiyor.

Alman çalıştırıcı Christoph Daum'u gönderip takımı Aykut Kocaman'a emanet eden Fenerbahçe, yabancı transferindeki rotasını belirledi. Şu ana kadar Miroslav Stoch ile İssier Dia'yı kadrosuna katan Sarı-Lacivertliler, Asamoah Gyan için de girişimlerini sürdürüyor. Bu isimlerin ortak özelliği ise hızlı, güçlü ve teknik olmaları gösteriliyor.

Fenerbahçe, Teknik Direktör Aykut Kocaman'ın istekleri doğrultusunda transfer politikasında köklü bir değişikliğe gitti. Daha düne kadar kadrosuna kattığı neredeyse tüm futbolcuları Güney Amerika pazarından bulup getiren Sarı-Lacivertliler artık Avrupa'da top koşturan isimlere yöneldi. Slovak oyuncu Miroslav Stoch'un ardından Senegal asıllı Fransız futbolcu İssiar Dia'yı da renklerine bağlayan Kanarya, özellikle Brezilya ekolünden vazgeçtiğini ortaya koydu.
Forvet hattı ve kaleye takviye yapıp transferi noktalamayı hedefleyen Fenerbahçe'nin gol yollarındaki tercihi 2010 Dünya Kupası'nın parlayan yıldızlarından Ganalı Asamoah Gyan. Milli file bekçisi Volkan Demirel'i rekabete zorlayacak bir kaleci de arayan Sarı-Lacivertlilerin eski oyuncuları Serdar Kulbilge'yi düşündüğü öğrenildi. Ancak bu iki oyuncunun transferinde çeşitli sıkıntılar yaşanıyor. Tecrübeli bir kaleci arayan Aykut Kocaman, kaleci Serdar için yeşil ışık yakarken, 30 yaşındaki usta eldivenin Gençlerbirliği'nde kaptanlık görevine getirilmesi ve takıma ağabeylik yapmasının planlanması işleri zorlaştırıyor.
Gyan konusunda da Sarı-Lacivertli ekibin karşısına ciddi rakipler çıkıyor. Her ne kadar Başkan Aziz Yıldırım, bu futbolcunun bonservisinde indirim beklediklerini söylese de Gyan'ın transferini engelleyen başka unsurlar da bulunuyor. Sırp futbolcu Krasiç'i Juventus ve Manchester City'nin araya girmesiyle bitiremeyen Fenerbahçe'nin Gyan transferinde İngiliz kulüpler Tottenham ve West Ham ile yarıştığı iddia ediliyor. Ada basını, Ganalı yıldıza Liverpool, Tottenham ve West Ham United'in talip olduğunu yazarken, bu kulüplerin Gyan için Rennes'e 13 milyon Euro teklif ettiğini ileri sürdü. Buna karşılık Asamoah Gyan, Fransız basınına verdiği demeçte, gelen teklifler içinde en iyisini değerlendirmeye çalışacağını, ama henüz kesin bir karar almadığını ifade etti. Fenerbahçe ise Gyan'ın 16 milyon Euro'luk bonservis bedelini indirmek adına Rennes ile pazarlıklarını sürdürüyor. Bu arada, Fransız Le Parisien gazetesi Gyan'a gelen teklifler arasında en iyisinin Fenerbahçe olduğunu ve bu transferin birkaç gün içinde bitebileceğini sayfalarına taşıdı.

Bordeaux, Güiza'yı istiyor
Fransız ekibi Bordeaux'nun, Fenerbahçe'den ayrılmasına kesin gözüyle bakılan Daniel Güiza'yı transfer etmek istediği bildirildi. Fenerbahçe ile masaya oturmaya hazırlanan Bordeaux'nun Okçu lakaplı forvet için kasasında 7-8 milyon Euro'yu hazır tuttuğu, ancak Güiza'nın alacağı ücretin yüksek bulunduğu belirtildi. Fenerbahçe'den yıllık 3,5 milyon Euro kazanan İspanyol golcü, takımdan gitmeyi kafasına koymasına rağmen, Fenerbahçe'den aldığı ücreti hiçbir kulübün karşılayamaması nedeniyle tamamen ipleri koparamıyor.
F.Bahçe'nin yeni sezon formaları tanıtıldı
Fenerbahçe'nin 2010-2011 sezonunda giyeceği formalar, Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'nda dün gece düzenlenen organizasyonla tanıtıldı. Sarı-Lacivertli futbolcuların da katıldığı etkinlikte formaların yanı sıra, Fenerium Sonbahar-Kış Koleksiyonu da taraftarın beğenisine sunuldu. F.Bahçe'nin yeni sezon formaları bugünden itibaren satışa sunulacak. Kulüpten yapılan açıklamaya göre maç formaları 89 TL, taraftar formaları ise 57 TL olarak belirlendi.
Gidecek isimler henüz netleşmedi
Issiar Dia, Miroslav Stoch gibi yabancı oyuncuların yanı sıra Caner Erkin ve İlhan Eker'i transfer eden Fenerbahçe, kadrosundaki bazı futbolcuları gönderecek. Sarı-Lacivertli yönetim, Belçika'da yapılan hazırlık kampında en az 3-4 oyuncu ile yollarını ayıracaklarını belirten Aykut Kocaman'ın raporunu beklerken tecrübeli teknik adamın karar vermekte zorlandığı öğrenildi. Kanarya'da topun ağzındaki isimlerin ise Güiza, Deivid, Bilica, Volkan Babacan ve Önder olduğu iddia edildi.
İlk kez idmana çıkan İssiar Dia hazır gözüktü
Fenerbahçe'nin yeni transferi Senegal asıllı Fransız futbolcu Issiar Dia, Sarı-Lacivertli takımın dün akşam yaptığı idmanda hazır bulundu. Can Bartu Tesisleri'nde arkadaşlarıyla bir araya gelen Dia'ya Fransızca bilen Önder Turacı'nın tercümanlık yaptığı belirtildi. Bu arada UEFA listesine Dia'nın yanı sıra Daniel Güiza ile Lugano'nun isminin bildirildiği öğrenildi. Öte yandan Fenerbahçe'nin Young Boys'la İsviçre'de oynayacağı maçı Norveç Futbol Federasyonu'ndan Svein Oddvar Moen yönetecek.

Zaman