İstanbul Cup Başlıyor

Sony Ericsson WTA Tour takviminde yer alan Türkiye'nin en büyük ödüllü uluslararası tenis turnuvası İstanbul Cup, 24 Temmuz Cumartesi günü eleme maçlarıyla başlıyor

Sony Ericsson WTA Tour takviminde yer alan Türkiye'nin en büyük ödüllü uluslararası tenis turnuvası İstanbul Cup, 24 Temmuz Cumartesi günü eleme maçlarıyla başlıyor. Turnuvada WTA dünya sıralamasında ilk 100 içinde yer alan pek çok ünlü raket mücadele verecek.
26 Temmuz Pazartesi günü ana tablo maçlarının başlayacağı İstanbul Cup'ta 1 numaralı seri başı olarak Francesca Schiavone raket sallayacak. Fransa Açık şampiyonu İtalyan raket, kariyerinin beşinci WTA birinciliği için İstanbullu tenis severlerin karşısına çıkacak.
Geçtiğimiz yıl, İstanbul'da kariyerinin ilk WTA tekler birinciliğini set vermeden kazanan son şampiyon Vera Dushevina ise, unvan koruma peşinde. 23 yaşındaki Dushevina, bu yıl turnuvayı kazanırsa, İstanbul Cup'ta unvanını koruyan ilk isim olacak.
İstanbul Cup 2010'da dikkat çekici isimler arasında Wimbledon'da yarı final oynayan iki genç raket Tsvetana Pironkova ve Petra Kvitova ile birlikte, Rus Anastasia Pavlyuchenkova, Kazak Yaroslava Shvedova, İsviçreli Patty Schnyder, Rus Elena Vesnina, Alman Andrea Petkovic gibi oyuncular yer alıyor.
İstanbul Cup ana tabloda Türkiye'yi ise WTA klasmanında 187 numaraya yükselerek Türkiye rekorunu yenileyen Çağla Büyükakçay ve geçen yılki turnuvada ikinci tur gören Pemra Özgen temsil edecek. Wild card ile oynayacak bu iki oyuncunun dışında Avustralyalı Jarmila Groth da yine wild card kontentanı ile 32'lik ana tabloda raket sallayacak.
Turnuvanın çiftlerdeki şampiyonluk adayları arasında yer alan İpek Şenoğlu ise, Alman Andrea Petkovic ile birlikte kortta olacak. Bu yıl teklerde oynamayacak olan Şenoğlu, geçen yıl gördüğü yarı finalin ötesini giderek kupayı kaldırmak istiyor.
ENKA Arena'da 26 Temmuz'da ana tablo maçlarıyla start alacak turnuva, 1 Ağustos'taki tekler finali ile sonuçlanacak.