Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş: Güçlü olmalıyız

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Süper Kupa Finali, Lig ve Avrupa Kupalarında önemli bir sürecin kendilerini beklediğini belirterek, bu zorlu dönemeci geçmek için güçlü olmak zorunda olduklarını söyledi

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Süper Kupa Finali, Lig ve Avrupa Kupalarında önemli bir sürecin kendilerini beklediğini belirterek, bu zorlu dönemeci geçmek için güçlü olmak zorunda olduklarını söyledi. Güneş, elindeki oyuncularla sonuç alırken transfer konularında konuşmayı doğru bulmadığını ifade ederek, yönetimin bu konuda gayreti olduğunu belirtti.

Yeni sezon hazırlıklarını Hollanda'nın Venlo Kenti Tegelen Kasabasında sürdüren Trabzonspor, kamp kapsamında oynadığı 4 hazırlık maçında 2 galibiyet ve 2 mağlubiyet aldı. İlk maçta, 5 - 0 FC Wegberg Beeck 5-0 mağlup eden Trabzonspor ikinci maçta ise güçlü rakibi FC Porto'ya 1-0 mağlup oldu. Alman takımı Fortuna Köln'ü 5-0 yenen Trabzonspor, Belçika'nın güçlü ekiplerinden Standard Liege 1-0 mağlup olurken, bordo-mavili takımın FC Porto ve Standard Liege gibi zorlu rakipler karşısında gol yollarında yaşadığı sıkıntı ön plana çıktı. Teknik patron Şenol Güneş, ön bölgede yaşanan gol sıkıntısına takım içersinden bir çözüm ararken, yönetim ise bir taraftar bu bölgeye alacağı ismi netleştirmeye çalışıyor.

ZORLU DÖNEMECİ GEÇMEK İÇİN GÜÇLÜ OLMAK ZORUNDAYIZ

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, sezona iyi başlamak istediklerini belirterek, "Ligde bütün takımlarla oynayacağız. Rakibin güçlü veya zayıf olması o gün oynayacağımız rakibin gücüne bağlı. O günkü performansına bağlı. Dolaysıyla biz sezona başladığımızda iyi başlamak istiyoruz. Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş ile iç sahada ya da dış sahada oynamamız fark etmiyor. Önemli olan maçları kazanmak, bütün takımlara başarılar diliyorum. Bizim için ilk başlangıçta Ankaragücü deplasmanı arkasından Avrupa Kupalarında eleme maçımız. Fenerbahçe maçı ve arkasından Antalyaspor maçı oynayacağız. Bunlar üst üste olan maçlar. 15 gün süre içersinde 5 tane maç ve bunun 3 tanesi deplasman. Önemli maçlarımız var. Sezona daha hazır bir şekilde girmeliyiz. Bizim sezonu erken açmamız ve yükleme yapmamız buna olumlu yansıyacağını düşünüyoruz. O bizim için iyi olursa biz çok daha rahat oluruz. O zorlu dönemi geçmek çok önemli. Bu zorlu maçlar öncesinde de Süper Kupa Finali oynayacağız. Arkasından lig, ve Avrupa Kupalarında oynayacağız. Zor dönemeci geçmek için güçlü olmak durumundayız. Bu yüklemelerin arkasında dinlenmeye geçtiğimizde oyuncularımızın performansı daha iyi olacaktır. Şu anda iyi gidiyoruz."şeklinde konuştu. Standard Liege maçında eksik de oynasalar, onlar iyi oyuncular. Sahaya sürdüğümüz oyuncuların eksik oynaması bu maç için bir ölçü olabilir. Ben daha iyi olacaklarını düşünüyorum. Bizim önde gol atma sıkıntımız var. Rakibimizin attığı gol göre bizim daha net pozisyonlarımız vardı. Onları gole çeviremedik. İlk yarı ve ikinci yarının başında girdiğimiz pozisyonlar gol olabilseydi. Oyun belki daha akıcı olabilirdi. Yakalanan pozisyonlarız gole çevirmek için belki oyuncuya ihtiyaç duyuyoruz ama daha pozisyon üreterek bunu kapatmak istiyoruz. Özellikle orta sahadaki oyuncularımızı öne sürmeye çalışıyoruz. O bölgede biraz daha gelişme yapmamız gerekiyor. Sadece oyuncu almak değil oyuncularımızı da hücumda zenginleştirerek çoğaltmak istiyoruz" dedi.

"TRANSFER KONUSUNDA YÖNETİMİN GAYRETİ VAR, BENİM OYUNCULARIM İYİ OYUNCULAR"


Ellerinde bulunan oyuncu kadrosunun iyi niyetinden şüphesi olmadığını belirten Güneş, "Bizim elimizde olan oyuncu arkadaşlarımızın iyi niyetinden, gayretinden ve performansından şüphem yok. Forvet konusunda arayışlarımızın olması biraz bizi kendi kendimize mahkum etti. Forvet oyuncusu konusunda yönetimin bir gayreti var. Forvet konusunda arayışlarımızın olması biraz bizi kendi kendimize mahkum etti. Olumsuz düşünceyle bunu çözemeyiz. Olmasa da olumsuz düşünceyle, olsa da olumsuz düşünceyle bunu çözemeyiz. Elinizdeki oyuncuyu suçlayarak yeni gelecek oyuncuya sahip çıkmakla olmaz. Eskisine de sahip çıkmak, yenisine de istemek olabilir. Çünkü elimizdeki oyuncularla yarışacağız bu ayrımcılığı yapmayı doğru bulmuyorum. Sezon sonu bizde böyle bir taleple geldiğimizde daha iyi olacağını düşündük. Takımdaki hücum oyuncu sayısının 3 tane olmasının bir avantajı var. Yönetimde bu konuda gayreti var. Alacağınız oyuncunun size gelmesi sizde oynaması bunlar sıkıntıları. Bunlar çok tartışılıyor. Oyuncu olmak için bir gayret var. Oyuncunun gelmesi. Bizim onu ekonomik olarak tamamlamamız. Şu anda hücum bölgesine transfer olmadığı için eleştiriler devam edecek. Başkan kampta ve görüşmeler yapıyor. Bundan dolayı bunun takım üzerinde bir etkisinin olmasını istemiyorum. Bu oyuncu alındığı zaman takımla birlikte çıkar. Bunları konuşmak istemiyorum çünkü ben elimdeki oyuncularla netice alırken, bu konuları konuşarak gündem doldurmak istemiyorum. Herkes kendi gündemini oluşturmak istiyor" dedi.

ALANZINHO: LİG FİKSTÜRÜNE BAKTIĞIMIZDA TEORİK OLARAK BİR AVANTAJ VAR GİBİ GÖZÜKÜYOR


Trabzonspor'un Brezilyalı oyuncusu Alanzinho, çekilen lig fikstürünü avantaja çevirmenin kendi ellerinde olduğunu belirterek, "Önümüzde zorlu maçlar var. Kamp dönemini en iyi şekilde tamamlayıp bu maçlara kadar hazır hale gelmek istiyoruz. Çekilen lig fikstürüne baktığımızda teorik olarak bir avantaj var gibi gözüküyor ama biz lige avantajlı girersek bunu değerlendirebiliriz. Bu avantajı kullanmamız gerekiyor. Takım da bu yoğun tempodan çıktıktan sonra lige hazır hale gelmiş bir şekilde başlayacaktır
diye düşünüyorum" dedi.