Dünya Üçüncüsü Tekvando Milli Takımı Yurda Döndü

Çin'de düzenlenen WTF Dünya Kupası Tekvando Şampiyonası'nda üçüncü olan Türk Erkek ve Bayan Tekvando Milli Takımı Türkiye'ye döndü.

Dünya üçüncüsü Erkek ve Bayan Tekvando Milli Takımı, Türk Hava Yolları'na (THY) ait uçakla 10.30 sıralarında İstanbul'a indi. Milli takım kafilesi, Gençlik Spor İl Müdürlüğü görevlileri tarafından çiçeklerle karşıladı. Havalimanında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, şampiyonada büyük bir başarıya imza attıklarını ifade ederek, Türkiye'nin geçen yıl birinci olduğu Dünya Kupası Tekvando Şampiyonası'nda gücünü koruduğunu belirtti.
Metin Şahin açıklamasında, "Bayanlarda yedek bir takımla katılmamıza rağmen bronz madalya aldık. Kendi açımızdan çok mutluyuz, gururluyuz. Çünkü 2012 Olimpiyatları için çok büyük deneme ve tecrübe müsabakasıydı. Şampiyonada hem bayanlarda hem erkeklerde bronz madalya alan Türkiye gücünü tekrar gösterdi, ispat etti. Ülkemize, milletimize armağan olsun. İnşallah 2012 Olimpiyatları edinilen tecrübelerle bize altın madalya getirecek. Milletimize teşekkür ediyoruz. Dualarını bizden eksik etmesinler. Çok
büyük şampiyonluklar hediye etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.