Yamaç Paraşütünde Türkiye Rekoru Kırıldı

Geçtiğimiz haftalarda Yamaç Paraşütü 2010 Dünya Kupası Ön Ayak Yarışları ve Türkiye Yamaç Paraşütü Şampiyonası 1. Ayağı'nın yapıldığı Çankırı'nın Bayramören ilçesinde Türkiye rekoru kırıldı.

Çankırı Yamaç Paraşütü ve Sportif Havacılık Kulübü Başkanı Tahsin Tekin'in organizasyonu ile Bayramören'de yapılan deneme uçuşlarına katılan Selçuk Erkek, daha önce 191 kilometre olan Türkiye rekorunu 232 kilometreye çıkardı.
Uçuşla ilgili açıklamada bulunan Tekin, "Yaptığımız organizasyonda 200 kilometrenin üzerinde uçuş yapan ilk Türk Pilota 4 bin lira ödül vereceğimizi açıkladık. Selçuk Erkek yaptığı uçuşla hem ödülümüzü aldı hem de Türkiye rekorunu kırdı. Bayramoren'de 340 km uçarak arkadaşlarımın Avrupa rekorunu kıracağına da inanıyorum" dedi.
Erkek'in geç havalanması nedeniyle daha fazla uçamadığını söyleyen Tekin, "Selcuk Erkek daha erken havalanabilseydi daha fazla uçabilirdi ve 255 kilometreyi geçebilirdi. Türkiye rekorunu kıran Erkek, Yamaç paraşütünde +200'ler kulübüne giren ilk Türk pilot olma unvanını da aldı" diye konuştu.