Türkiye'yi Yurt Dışında Temsil Eden Tenisçiler Ödüllendirildi

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Türkiye'yi yurt dışında başarıyla temsil eden milli tenisçiler Marsel İlhan, İpek Şenoğlu ve Çağla Büyükakçay'ı Topkapı Sarayı'nda düzenlenen törenle ödüllendirdi

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Türkiye'yi yurt dışında başarıyla temsil eden milli tenisçiler Marsel İlhan, İpek Şenoğlu ve Çağla Büyükakçay'ı Topkapı Sarayı'nda düzenlenen törenle ödüllendirdi.
Akgül, uluslararası turnuvalarda başarılı olan Marsel İlhan, İpek Şenoğlu ve Çağla Büyükakçay'a ödüllerini Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Ayda Uluç ve yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı törende verdi.
Bu sabah 10.30'da Topkapı Sarayı Birinci Avlusu Aya İrini yanındaki Karakol Restaurant'ta yapılan ödül töreninde konuşan Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Ayda Uluç, "Bugün çok mutluyum çünkü çok önemli 3 sporcumuza ödülleri veriliyor maalesef İpek Slovenya'da bir turnuvada olduğu için aramızda yok. Kendisine başarılar diliyorum. Bundan sonra Amerika Açık Tenis Turnuvası'nda mücadele edecek tenisçilerimize de başarılar diliyorum. Umarım iyi derecelerle dönerler" dedi.
Genlik ve Spor Genel Müdürlüğü olarak hedeflerinin 2012 Londra Olimpiyatları olduğunu belirten Yunus Akgül, "Olimpiyatlarla ilgili çok ciddi çalışmalar içerisindeyiz. Tüm spor dallarına verdiğimiz desteğin aynısını hatta daha fazlasını tenise veriyoruz. Bu branşta gerek olimpiyatlarda gerekse ciddi turnuvalarda başarı bekliyoruz" diye konuştu.
İstanbul'da olimpiyatları yapma konusunda adaylık koyulup koyulmayacağı konusunda gelen bir soruyu cevaplayan Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, "Olimpiyatlara 4 defa adaylığımızı koyduk ama bir türlü alamadık. Adaylık sürecinde çok ciddi çalışmalar ve harcamalar gerekiyor. Bunlar için kaynak yaratmaya çalışıyoruz. Sayın bakanımızla birlikte çok ciddi çalışmalar içerisindeyiz. Sırf aday olmak için adaylığımızı açıklamayacağız. Alamayacağımızı düşündüğümüz bir organizasyona adaylık koymayı
istemiyoruz" şeklinde konuştu.
Tuğba Karademir'in sporu bıraktığının hatırlatılması üzerine Yunus Akgül şunları söyledi:
"Bir sporcunun sporu bırakmasını anlayışla karşılarız. Tuğba'ya federasyon olarak aylık 10 bin dolar yardım sağlamamızın yanı sıra diğer tüm harcamalarını da karşılıyorduk. Ama bu sporcu çıkıp bana yardım edilmiyor derse kayıtları ortaya koyarız nasıl yardım edildiğini herkes görür."
Basın toplantısı sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Milli Tenisçi Çağla Büyükakçay ise, "Hedefim Amerika Açık'ta yer almaktı bunu başardığım için çok mutluyum. 2010 sonunda ilk 200'ün içinde yer almayı düşünüyorum. Ayrıca bugün verilen ödüller bizi çok mutlu etti. Başarılarmızı gören Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne çok teşekkür ediyorum" dedi.
Bu sene çok önemli maçlar oynadığını ve başarılar kazandığını belirten Marsel İlhan da, "Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceğim. Hafif sakatlığım vardı iyileştim. Bu senenin sonuna kadar 30 puan alıp ilk 100'de kendime yer edinmek istiyorum. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü beni her zaman destekledi. Bugün de bir ödül verdiler. Kendilerine çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
(EMR-ERS-ERS-S)