Karabükspor'da 2. Etap Kamp Çalışmaları Başlıyor

Kardemir Karabükspor Futbol Şube Sorumlusu Metin Yılmaz, takımın 2. etap kamp çalışmalarına bugün başlayacağını belirterek, bir tane santrafor alacaklarını söyledi.

Kardemir Karabükspor Futbol Şube Sorumlusu Metin Yılmaz, takımın ilk etap kamp çalışmasının ardından futbolculara 3 günlük izin verdiklerini belirterek, 2. etap kamp çalışmasının bu akşam başlayacağını açıkladı. Yılmaz, takıma bir tane yerli santrfor alacaklarını belirterek, "İlk etap çalışmalar fizik kondisyon ağırlıklı çalışmalardı. Yaklaşık 2 hafta süren çalışmalar neticesinde futbolcularımıza 3 gün izin verildi. Takım Bolu Koru Otel'de tekrar toplanacak 2. etap çalışmalara başlanacak. İlk fizik
kondisyon çalışmalarında sakatlıklar çok olabiliyor. İlk etap kamp sonunda ciddi manada sakatlığımız olmadı. 2. etap kampına tam kadro şekilde çalışmaya devam edeceğiz" dedi.
Gündemlerinde bir tane yerli santrfor olduğunu açıklayan Yılmaz, "Muhtemelen santrafor işini de çözmüş olacağız. Ekonomik yapısı ve bütçemiz uygun olan bir futbolcu olursa belki bir transfer yapabiliriz" diye konuştu. Hazırlık maçlarında skorun önemli olmadığını ifade eden Yılmaz şöyle konuştu:
"Objektif bakmaya çalışıyoruz. Özellikle bu kamp sürecinde yeni gelen transferlerimizle geçen yıl Bank Asya'da şampiyonluğu tattıran o kadromuzun bir uyumu gerekiyor ve bu kapsamda hazırlık maçları yaptık. Bunun sonucunda uyum konusunda iyi işaretler aldık. 2. etabın sonunda lige daha hazır bir Kardemir Karabükspor olacaktır diye düşünüyoruz. Biz skorlara takılı değiliz. Skorların galip veya mağlup olması o kadar önemli değil"
Turkcell Süper Lig'de ilk seneleri olduğunu hatırlatan Yılmaz, bu sene lige alışma ve ligde kalma, lig takımı noktasında isimlerinin etiketlenmesi ve bu şekilde anılmak olduğunu kaydetti. Yılmaz, "Hedefimiz ilk 10. Bursaspor'un açtığı bir kapı var. Artık Anadolu'dan da şampiyon çıkabilir ve artık bu şampiyonluk hayal değil gerçekleşebilir, doru işler yapılmasıyla iye bir atmosfer oluştu. Doğru Anadolu takımları bu ligde her zaman şampiyon olabilir. O gücü o birlikteliği sağladığı taktirde olabilir.
Anadolu takımlarının biz de dahil, bütçemi aşarak bu hayallerin 1 sezonda 2 sezonda olmasını bekleyerek bütçemizi aşan transferler yapmamamız gerekiyor. Kardemir Karabükspor hep bu noktada düşünmüştür. Kulübün geleceği ile ilgili hiçbir şeyi ipotek altına almamayı düşünmüştür. Bu ivmede Anadolu takımları transferlerde şehrin insanıyla taraftarıyla, basınıyla, esnafıyla, işçisiyle, köylüsüyle tek yürek olduğu taktirde bu işler başarıyla sonuçlanacaktır. Bursaspor kombine fiyatlarını açıladı ve büyük bir
izdiham çıktı. O birlikteliği Kardemir Karabükspor'da sağlarsa ileriye doğru büyük hayallerin peşinde koşacaktır. Diğer Anadolu takımları da bu hayallerle devam edecektir" dedi.