Galatasaray'ın yeni transferi Juan Pablo Pino açıklamalarda bulundu

Galatasaray'ın Fransız ekibi Monaco'dan transfer ettiği Kolombiyalı oyuncu Juan Pablo Pino, Galatasaray taraftarının dünyanın en iyi taraftarlarından biri olduğunu söyleyerek yeni takımında da 20 numaralı formayı giyeceğini ifade etti.

Galatasaray'ın Fransız ekibi Monaco'dan transfer ettiği Kolombiyalı oyuncu Juan Pablo Pino, Galatasaray taraftarının dünyanın en iyi taraftarlarından biri olduğunu söyleyerek yeni takımında da 20 numaralı formayı giyeceğini ifade etti.

Sarı-kırmızılıların yeni transferi Juan Pablo Pino, Galatasaray TV'de yayınlayan Kamp Günlüğü programına katıldı. Başta İtalya ve İspanya olmak üzere birçok kulüpten teklif almasına rağmen Galatasaray'ı seçtiğini vurgulayan Pino, "Galatasaray taraftarına selamları iletmek istiyorum sizin aracılığınızla. Çok heyecanlıyım, çok mutluyum ve çok gururluyum, böyle büyük bir kulübe geldiğimden dolayı. Buraya gelmeden önce İtalya ve İspanya başta olmak üzere birçok kulüpten teklif aldım. Tabii Galatasaray'dan teklif geldiği zaman hem kulübün büyüklüğü anlamında, hem taraftarın büyüklüğü anlamında beni çok etkiledi. Galatasaray'ı seçmemdeki nedenler de bunlardı. Kolombiya'da bu taraftar baskısına ve taraftarla oynamaya alıştım. Tabii Monaco'ya geldiğimde işler biraz daha değişti. Orada durumlar biraz daha farklı. Büyük taraftarı olan büyük bir kulübü seçtim. Bu yüzden çok mutluyum, böyle bir tercih yaptığım için" dedi.

"GÖRDÜĞÜM KADARIYLA FUTBOLCULAR ÇOK PROFESYONEL, HEPSİ KALİTELİ OYUNCULAR"


Hollanda'ya gider gitmez ayağının tozuyla akşam antrenmanını izleyen ve yeni arkadaşlarıyla tanışan Pino, "Kewell ile birlikte akşam antrenmanını seyrettim. Bana bir karşılamada yaptılar ve ben gördüğüm kadarıyla futbolcular çok profesyonel, hepsi kaliteli oyuncular. Çok sıcak bir karşılama yaptılar bana, bunun için çok mutlu olduğumu söyleyebilirim. Takım içerisinde olumlu bir hava var ve arkadaşlık seviyesi de oldukça iyi. Bu tip şeyler futbolcu için çok önemlidir. Kişinin kendisine olan güvenini sağlar. Ben Galatasaray'a oynamak ve başarılar kazanmak için geldim. O yüzden bu yolda da bana bu tip konular çok yardımcı olacaktır" diye konuştu.

Galatasaray'a transfer olmadan önce Sarı-kırmızılı taraftarların büyüklüğünü bildiğini ifade eden Pino, "Bildiğim kadarıyla Galatasaray taraftarı dünyanın en iyi taraftarlarından biri. Benim bildiğim o yönde. Ben buraya UEFA Avrupa Ligi'nde oynamak, Türkiye Ligi'nde oynamak, başarılar kazanmak için geldim. Bu da Galatasaray'ı seçmemdeki en büyük faktörlerden biriydi" dedi.

"TOPLA SÜRATLİ BİR OYUCUYUM, BİRE BİRDE ÇOK ETKİLİYİM VE EN ÖNEMLİSİ HEM SAĞ, HEM DE SOL AYAĞIMI KULLANMAM"

Kolombiya'nın gelmiş geçmiş en büyük futbolcusu Valderrama ile kıyaslanmasına da değinen Pino, "Tabii ki böyle büyük bir futbolcu ile kıyaslanmak benim için çok güzel. Bu bana Kolombiya'da da birçok kez söylendi. Karşılaştırılıyorsunuz ama o daha çok zekâsıyla oynamış bir futbolcu, biraz daha ağır biraz daha yavaş oynayan bir futbolcu. Benim futbol özelliğime gelince, ben hızlı oynamayı seven bir futbolcuyum. Aynı zamanda zekâmı da kullanarak oynamayı seven bir oyuncuyum. Galatasaray'da bu özelliklerimi devam ettirmek istiyorum. Tabii Galatasaray'da bu özelliklerimi sahaya yansıtabilirsem bu otomatikman Milli Takım'a da yansıyacaktır, benim performansıma da yansıyacaktır. Topla süratli bir oyucuyum, bire birde çok etkiliyim ve en önemlisi hem sağ, hem de sol ayağımı kullanmam. Zaten Fransa Ligi'nde attığım gollere baktığımızda iki ayağımla attığım goller var" diye konuştu.

Teknik özellikleri hakkında da konuşan Pino, "Benim en önemli özelliğim topla olan süratim, bireysel yeteneğim. Bireysel yeteneğim daha ağır basıyor diyebilirim. Ama mutlaka futbol zekâsıyla bu ikisini daima harmanlıyorum. Bire bir söylemek gerekiyorsa, bireysel yeteneğim ve topla olan süratim diyebilirim" dedi.

Galatasaray'a gelmeden önce Mondragon ve Cordoba ile görüş alış verişinde bulunmadığını vurgulayan Pino, "Pino: İkisiyle de konuşma fırsatım olmadı bu konuda. Ama ilerleyen günlerde mutlaka ikisiyle de konuşup, daha farklı bilgiler alabilirim" dedi.

"HOCA OYNA DERSE, OYNAYABİLİRİM. KESİNLİKLE HİÇBİR PROBLEM YOK"

Fiziksel olarak hiçbir eksikliğinin bulunmadığını ifade eden Pino, "Kesinlikle fizik olarak hazırım. Bu yönde bir sıkıntı çekeceğimi düşünmüyorum. Zaten biliyorsunuz, hazırlık kampına gittim, 3 haftadır normal antrenmanlarıma devam ediyorum, yani yaklaşık olarak Galatasaray'ın antrenman dönemiyle aynı dönem içindeyim. Hoca oyna derse, oynayabilirim. Kesinlikle hiçbir problem yok" dedi.
Galatasaray Teknik Direktörü Rijkaard ve yardımcı antrenör Neeskens hakkında da konuşan Pino, "Tabii ki bu isimlerle çalışmak benim için çok büyük bir avantaj, büyük bir şans olacaktır. Zaten teknik direktörümüzün kariyerini tartışmaya gerek yok. Hem hocamız, hem de yardımcısı dünya çapında tanınan isimler. Mutlaka sportif anlamda onlardan alacağım çok şey var ve mutlaka belli bir yerler getireceklerdir beni ama onun haricinde Galatasaray' a gelme amacım top oynamak, sahip olduğum şeyleri burada göstermek ve daha iyi yerlere kariyerimi taşımak" diye konuştu.

"Daha çok gol atarken mi izleyeceğiz, yoksa gol attırırken mi?" şeklindeki bir soruya ise Pino şöyle cevap verdi:
"İki özelliğimi de göreceksiniz. Hem gol atma yeteneğimi, hem de asist yapma özelliğimi. Tabii ki bu maçla da ilgili. Bazı pozisyonlarda, bazı maçlarda gol atma özelliğiniz öne çıkar. Bazı maçlarda asist yapma öne çıkabilir ama ikisini de seyredeceğiz."

Her iki kanatta da oynayabildiğini ifade eden Pino, "Monaco'da oynarken mesela 2 maç sağ kanatta, 3 maç sol kanatta oynadım. O yüzden karışık, iki tarafta da oynarım" dedi.

Bir kanat oyuncusu olarak taraftarın desteğine fazlasıyla ihtiyacı olduğunu belirten Pino, "Mutlaka; bir kanat oyuncusuyum, bu destek önemlidir. Genelde zaten futbolcular için taraftardan alınacak bu destek önemlidir. Gol atmanız açısından, önemli bir pas verme açısından, asist yapma açısından bu tip konularda taraftar desteğine ihtiyaç vardır. Bana da bdlderrama ile kıyaslanmasına da üyük ihtimalle çok yardımcı olacaktır" diye konuştu.

Lakabı El Mago'nun (Sihirbaz) sorulması takımda Harry Kewell'ın da Büyücü lakabıyla anılmasının hatırlatılması üzerine de Pino, "Lakabı Kolombiya Milli Takımı'nda aldım. Kolombiya'yla gittiğimiz şampiyonada yaptığım hareketlerden, takıma maç kazandırmamdan, bu tip şeylerden dolayı bu lakabı aldım ve Kolombiya'da devamlı bu isimle çağrılmaya başlandım. Ondan sonra Monaco'ya geldim. Monaco'da ki gazeteciler bu isimle çağırdılar ve tabii ki takımda bu lakaba sahip oyuncu olması güzel bir şey. Yani iki tane sihirbazın olması güzel ama önemli olan o güçleri birleştirip takımı daha iyi yerlere getirmek" dedi.

Takımda Arda, Kewell gibi yıldız oyuncular bulunmasının hatırlatılması üzerine ise Pino, "Kadromuzda çok değerli isimler var, çok büyük bir teknik direktörle çalışıyoruz. Beklentiler de yüksek olacaktır. Bu kadroyla, bu oyuncularla ve teknik direktörümüzle mutlaka şampiyonluk için oynamamız gerekiyor" dedi.

Vücudundaki dövmeler hakkında da konuşan Pino, "Vücudumda bir çok dövme olduğu doğru ve bütün dövmelerin de anlamı var. Katoliğim, dinine bağlı bir insanım, o yüzden haç resmi var, Meryem Ana resmi var. Onun haricinde aileme çok bağlıyım. Ailemdekilerin isimleri yazıyor. Sırtımda babamın ismi yazıyor, annemin resimleri var" dedi.

Galatasaray'da giyeceği forma numarasını da açıklayan Pino, "Monaco'da 20 numarayı giyiyordum, o yüzden buraya geldiğimde de onu istedim. 20 numaralı formayla mücadele edeceğim" diye konuştu.