Fenerbahçe ile Galatasaray Almanya'da karşılaşıyor

Ezeli rakipler Fenerbahçe ile Galatasaray sezonun ilk derbisinde Spor Toto Dostluk Kupası'nda Almanya'da karşı karşıya geliyor. Mönchengladbach kentindeki Borussia Park Stadı'da oynanacak dev derbi saat 21.00'de başlayacak.

Fenerbahçe ile Galatasaray’ın karşı karşıya geleceği maçı FIFA kokartlı Alman hakem Thorsten Kinhöfer yönetecek. F.Bahçe – G.Saray maçı Futbol Smart ve TRT-HD'den naklen yayınlanacak.

Oynadığı 3 hazırlık maçını da kazanan Galatasaray, Kleve'yi 4-0, Homberg'i 5-0 ve İran takımı Pas'ı 4-0 mağlup etti. Fenerbahçe ise ilk iki hazırlık maçında Az Alkmaar'a 2-0, Köln'e de 5-2’lik skorlarla mağlup oldu. Fenerbahçe oynadığı son hazırlık maçında ise Genk'i 3-0 mağlup etmeyi başardı.

Galatasaray'da sakatlığı bulunan Milan Baros ve Çağlar Birinci ile kampa yeni katılan Pino ile Kewell Fenerbahçe ile oynanacak bu zorlu maçta forma giyemeyecek.

Fenerbahçe'de ise sakatlıkları nedeniyle İstanbul'da bırakılan Özer Hurmacı, Gökhan Gönül, Uğur Boral, Güiza ve kampa henüz katılmayan Lugano Galatasaray’a karşı forma giyemeyecek.

TAKIMLARIN MUHTEMEL KADROLARI

FENERBAHÇE

Volkan Demirel
Bilica
İlhan
Santos
Bekir
Baroni
Selçuk
Stoch
Kazım
Alex
Gökhan Ünal

GALATASARAY
Ufuk
Ali Turan
Servet Çetin
Sabri
Hakan Balta
Mustafa Sarp
Lorik Cana
Serdar Özkan
Aydın Yılmaz
Arda Turan
Mehmet Batdal

STAT: Borussia Park
SAAT: 21:00
HAKEM: Thorsten Kinhöfer

ALMANYA'DA 4. KEZ

Fenerbahçe ile Galatasaray  Almanya sınırları içinde 4. kez karşı karşıya gelecek. Fenerbahçe ile Galatasaray, 101 yıllık tarihlerindeki geride kalan 364 maç içinden 3'ünü Almanya'da oynadı.
3 Ağustos 1980 tarihinde Offenbach'da oynanan Vatan Kupası maçını Fenerbahçe 3-2 kazandı.
4 Ağustos 1990 tarihinde Köln'deki özel maçta ise bu kez gülen taraf 2-0'lık sonuçla Galatasaray oldu.
İki takım, Almanya'da son maçlarını 17 Temmuz 1996 tarihinde Frankfurt'ta oynadı ve özel maç 0-0'lık skor ile sonuçlandı.