Dünya Okullar Arası Satranç Şampiyonası Başladı

Dünya Okullar Arası Satranç Şampiyonası Kadir Has Spor ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen törenle başladı.

Törende konuşan Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, "Keşke dünyadaki savaşlar da satrançtaki gibi olsa da emanet aldığımız dünyayı çocuklarımıza huzur içinde bıraksak" dedi.
Kadir Has Spor ve Kongre Merkezi'ndeki açılışa katılan Vali Mevlüt Bilici, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve Türkiye Satranç Federasyonu Ali Nihat Yazıcı çocuklar tarafından çiçeklerle karşılandı.
Törenin açılış konuşmasını yapan Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Ali Nihat Yazıcı, 33 ülkeden yaklaşık 350 sporcunun şampiyonaya katıldığını belirterek, "Cumhurbaşkanımızın eşi Sayın Hayrunnisa Gül'ün himayesinde gerçekleştirilen bu organizasyon bizim açımızdan büyük önem taşıyor. Bu organizasyonun gerçekleşmesinde bize destek veren Kayseri Valiliği ile Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Kayseri'nin son günlerde büyük organizasyonlara ev sahipliği yaptığını bildiren Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, "Dünya Okullar Arası Satranç Şampiyonası'na ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Kayseri gün geçtikçe gelişen bir şehir. Geçtiğimiz günlerde Erciyes'te 16 tesisin temelini aynı anda attık ve Kayseri ileriki yıllarda Türkiye'nin en önemli kayak merkezi olacak" dedi.
Satrancın 'Krallar Savaşı' olarak adlandırıldığını söyleyen Vali Mevlüt Bilici, "Satranç eşsiz bir spor. Kültürel ve sanatsal boyutu ile evrensel bir dildir. Şiddete yer vermeyen bir ve zihinsel bir savaşın yaşandığı, farklı fikirlerin savaştığı bu oyunda kazanan tek bir kişi oluyor. Keşke dünyadaki savaşlar da satrançtaki gibi olsa ve emanet aldığımız dünyayı çocuklarımıza huzur içinde bıraksak" dedi.
Konuşmaların ardından 350 sporcunun katıldığı satranç şampiyonası Vali Mevlüt Bilici'nin hamlesi ile başladı.
Puanlama usulüne göre gerçekleştirilecek olan şampiyona 10 gün boyunca devam edecek.